Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Basílica Y Real Santuario De Santa María De La Victoria

Beschouwd als een meesterwerk van de barok

Basilica Santuario de Santa Maria de la Victoria Malaga

"Het Basílica y Real Santuario de Santa María de la Victoria, een oase van spirituele pracht, waar geloof en geschiedenis samensmelten tot een betoverende ervaring."

+19
°
C
H: +20°
L: +12°
Málaga
Woensdag, 22 November
7-daagse weersvoorspelling
don vri zat zon maa din
+17° +21° +21° +19° +20° +22°
+12° +11° +12° +12° +13° +14°

Basílica Y Real Santuario De Santa María De La Victoria

In het hart van Málaga bevindt zich de Parroquia, Basílica y Real Santuario de Santa María de la Victoria, gelegen op dezelfde plek waar het kamp van de Reyes Católicos stond tijdens de verovering van Málaga in 1487. Deze indrukwekkende kerk is gewijd aan de Virgen de la Victoria, aan wie het christelijke succes werd toegeschreven, waardoor ze de beschermheilige van de stad werd.

Triomf en Toewijding

Deze plek, doordrenkt van historische betekenis, weerspiegelt de triomf van de Reyes Católicos en de dankbaarheid die werd geuit door de bouw van deze kerk. Het is een eerbetoon aan de Virgen de la Victoria en haar bescherming van de stad. De huidige structuur dateert uit 1700, nadat de oorspronkelijke kerk was aangetast door verval.

De Invloed van de Conde de Buenavista

De bouw van de nieuwe kerk werd aangestuurd door de invloedrijke Conde de Buenavista. Zijn inspanningen leidden tot de voltooiing van de constructie in het genoemde jaar. De betrokkenheid van de adel bij de restauratie en uitbreiding van religieuze monumenten was typerend voor die tijd. De Conde de Buenavista speelde een cruciale rol in het behoud van dit culturele erfgoed.

Architectonisch Meesterwerk van de Barok

De Parroquia, Basílica y Real Santuario de Santa María de la Victoria wordt beschouwd als een meesterwerk van de barok uit de zeventiende eeuw. De architectuur is verbluffend en onderscheidt zich door prachtige details. Vooral de cripta en het camarín trekken de aandacht van bezoekers, en hun artistieke waarde draagt bij aan de grootsheid van het geheel.

Onze Tips

Tip: Pablo Picasso Museum, Casa Natal en tour door Malaga

Ontdek de geschiedenis van het prachtige Malaga door de ogen van Picasso: bezoek locaties die belangrijk zijn voor zijn leven en leer hoe de stad hem inspireerde. Bekijk hoogtepunten van de stad tijdens een begeleide wandeling. Meer info klik hier

Voor bepaalde uitstappen is het verstandig op voorhand tickets te bestellen. Zo voorkom je lange wachtrijen en ben je zeker dat het niet uitverkocht is. Bijvoorbeeld voor het Alhambra in Granada en Caminito del Rey, waar ze maar een beperkt aantal bezoekers toelaten kan je best enkele maanden op voorhand reserveren.

Bestel hier tickets en begeleide rondleidingen aan voordelige prijzen. (klik links)

Málaga

Conclusie: Eeuwige Glorie van Santa María de la Victoria

In conclusie is de Parroquia, Basílica y Real Santuario de Santa María de la Victoria niet alleen een religieus monument, maar ook een tastbare erfenis van de geschiedenis van Málaga. Haar fysieke aanwezigheid en architectonische pracht weerspiegelen de triomf van het verleden en vieren de eeuwige glorie van Santa María de la Victoria als beschermheilige van de stad. Het is een plek waar gelovigen en geschiedenisliefhebbers samenkomen om de rijke cultuur en het erfgoed van Málaga te ervaren.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram