Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción, Cómpeta

Opgericht in de 16e eeuw en later zorgvuldig gerestaureerd

Cómpeta

"Laat de pracht van de Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción Compéta ons herinneren aan de tijdloze schoonheid die in eeuwenoude stenen en spirituele verbondenheid schuilt."

+10
°
C
H: +11°
L: +
Cómpeta
Zaterdag, 06 Januari
7-daagse weersvoorspelling
zon maa din woe don vri
+11° +12° + +11° +11° +10°
+ + + + + +

La Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción

De Kerk van Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopneming in Cómpeta, opgericht in de 16e eeuw en later zorgvuldig gerestaureerd, staat als het architectonische middelpunt van het dorp majestueus gelegen op het schilderachtige Almijara-plein. Haar indrukwekkende aanwezigheid en rijke geschiedenis maken haar tot een fundamenteel monument voor de gemeenschap en haar bezoekers.

Spain VIVAndalusia

Het interieur

Het interieur van deze vereerde kerk dient als tastbaar bewijs van de architectonische bekwaamheid van die tijd, verdeeld in drie schepen door imposante octagonale pilaren. Naast hun esthetische aantrekkingskracht bieden deze structurele elementen een gevoel van ruimtelijkheid en grootsheid in de binnenruimte.

Cómpeta

Artistieke parels sieren de buitenmuren

Een van de artistieke parels die de muren van de kerk sieren, is het muurschildering dat de Tenhemelopneming voorstelt. Dit meesterwerk, voltooid in 1972, draagt de handtekening van de gerenommeerde schilder Francisco Hernández uit Comares. De rijkdom aan details en expressiviteit van de schilderkunst voert bezoekers mee op een visuele reis die het geloof en de spiritualiteit viert.

Spain VIVAndalusia

Geschiedenis La Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción

Niettemin is de geschiedenis van de kerk niet gespaard gebleven van uitdagingen. Na de verwoestende aardbeving van 1884 onderging het exterieur van de structuur aanzienlijke schade, wat leidde tot een ambitieuze restauratie-inspanning. In 1893 begonnen de wederopbouwwerkzaamheden, resulterend in een vernieuwd exterieur met een dubbele toegang bekroond met een elegante klokkentoren.

Spain VIVAndalusia

Neomudéjar-toren

Een opvallend kenmerk van het exterieur is de neomudéjar-toren toegevoegd in 1935, gebouwd met bakstenen die de connectie met de architectonische traditie benadrukken. Deze toren, bekroond met een koepel van tegels, staat als een uniek architectonisch testament. Het klokkengedeelte presenteert zich als een tempel van bogen en zuilen, waarbij stijlelementen harmonieus samensmelten.

De samensmelting van architectonische stijlen door de eeuwen heen weerspiegelt de evolutie en aanpassing van de kerk aan verschillende tijden en behoeften. Het contrast tussen de oorspronkelijke structuur uit de 16e eeuw en latere toevoegingen, zoals de neomudéjar-toren, creëert een visuele smeltkroes die de ervaring van de beschouwer verrijkt.

Onze Tips

Tot besluit

In conclusie is La Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción (Kerk van Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopneming) veel meer dan een religieus gebouw; het is een levend testament van lokale geschiedenis en artistiek vakmanschap dat door de eeuwen heen heeft standgehouden. Van bescheiden begin in de 16e eeuw tot latere renovaties, heeft deze kerk gefungeerd als een spiritueel en cultureel baken voor de gemeenschap, aantrekkend voor degenen die verbinding zoeken met geschiedenis en spiritualiteit te midden van een indrukwekkende architecturale omgeving. De voortdurende bewaring en waardering ervan zijn essentieel om ervoor te zorgen dat toekomstige generaties zich kunnen blijven verwonderen over haar grootsheid.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram