Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Iglesia de la Magdalena, Jaén

De Oude Kerk van Magdalena in Jaén: Een Historisch Juweel

Iglesia-de-la-Magdalena Jaen

"Het eeuwenoude heiligdom van de Iglesia de la Magdalena in Jaén ademt de mystiek van de geschiedenis, waar stenen getuigen zijn van gebeden en de stilte spreekt in de taal van het spirituele. In elk hoekje weerklinkt de echo van devotie, een tijdloze herinnering aan geloof dat door de eeuwen heen straalt als een onvergankelijk licht."

+22
°
C
H: +22°
L: +13°
Jaén
Vrijdag, 26 Januari
7-daagse weersvoorspelling
zat zon maa din woe don
+22° +19° +18° +18° +19° +18°
+12° +10° +10° + + +

La Iglesia de la Magdalena

La Iglesia de la Magdalena (de Kerk van Magdalena), gelegen in Jaén, is zonder twijfel de oudste in de stad, althans van de bestaande kerken. Haar oorsprong gaat terug tot de tijd van Abderramán II (825), die een eerdere moskee liet bouwen. Opmerkelijke overblijfselen uit die periode zijn het binnenplein en de minaret.

Gotische Pracht

De kerk, gebouwd in gotische stijl, omvat vier beuken, waarvan er één breder is dan de rest. Pilaren, onregelmatig geplaatst, scheiden de beuken. Tussen de pilaren spannen zich spitsbogen, en het dak wordt gevormd door gewelven met ribben in de vorm van hagedissen. Dit herinnert aan de naburige legende van de 'raudal' (een overvloedige stroming), die rust op consoles boven de kapitelen.

Kunstschatten

Onder de opmerkelijke kunstwerken bevinden zich gepolychromeerde beelden van het Calvarieberg, toegeschreven aan Jacobo Florentino of Jerónimo Quijano. Ook opmerkelijk is het beeld van de Cristo de la Clemencia, vervaardigd door Salvador de Cuéllar in 1593, en dat van La Magdalena Arrodillada, gemaakt door Mateo Medina en gecatalogiseerd in 1572. Er zijn resten van christelijke schilderkunst, zij het in een onregelmatige staat van conservering. Ten slotte is de dubbele deur van het hoofdportaal een must-see, besteld door bisschop Diego Tavera in 1555, nog steeds prachtig ondanks de tand des tijds.

Een Aanrader: Het Raudal van Magdalena

Het is raadzaam om het Raudal van Magdalena te bezoeken, dat al sinds de Romeinse tijd wordt gebruikt en het toneel is van de legende van de "Lagarto de Jaén."

Vanwege de Historische Pracht

De kerk getuigt van de rijke geschiedenis van Jaén, van een moskee uit de tijd van Abderramán II tot een gotische kerk met artistieke schatten. Het is een essentiële bestemming voor geschiedenisliefhebbers en kunstliefhebbers.

Maar, Ondanks de Tand des Tijds

Hoewel de kerk door de eeuwen heen heeft standgehouden, zijn sommige kunstwerken en schilderingen in een staat van verval. Desondanks behouden de architectonische elementen en kunstwerken nog steeds hun indrukwekkende allure.

Net Als de Legendarische Raudal

Het Raudal van Magdalena, dat teruggaat tot de Romeinse tijd, blijft een intrigerende plek en brengt de legende van de "Lagarto de Jaén" tot leven. Het is een levendig bewijs van de historische gelaagdheid van de stad.

Onze Tips
Tip: 3-uur durende tour, kathedraal, joodse wijk en Arabische baden

Ontdek het Jaén van de drie culturen en zijn emblematische plekken, de Renaissance-kathedraal, de Joodse wijk, de Arabische baden, de legende van de hagedis van Jaén en de kerk van La Magdalena.

Bestel hier tickets  aan voordelige prijzen. (klik links)

juderia-de-Jaen

Ter Conclusie: Een Culturele Schat

De Kerk van Magdalena en haar omgeving bieden een culturele schat aan architectuur, beeldhouwkunst en legendes. Een bezoek aan deze historische locatie in Jaén belooft een reis door de tijd en een diepgaande kennismaking met de rijke erfenis van de stad.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram