Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Centro Andaluz de Flamenco, Jerez

Erfgoed in een Flamenquísimo Buurt

Flamenco

"Het Centro Andaluz de Flamenco in Jerez is een betoverende plek waar passie en ritme samenkomen, en de ziel van de flamenco wordt gevierd in elke beweging en noot."

+20
°
C
H: +21°
L: +13°
Jerez de la Frontera
Zaterdag, 27 Januari
7-daagse weersvoorspelling
zon maa din woe don vri
+21° +19° +20° +20° +18° +19°
+12° +12° +10° +11° +11° +11°

Centro Andaluz de Flamenco

Het Centro Andaluz de Flamenco, gelegen in het hart van de flamenquísimo wijk Santiago in Jerez de la Frontera, ademt de geest van dit universele kunstgenre. Dit culturele centrum heeft zijn thuisbasis in het Pemartín-huis, hoogstwaarschijnlijk eigendom van Dª. Antonia de Villavicencio, in de tweede helft van de 18e eeuw (1770-1780).

Fascinerende Architectonische Schoonheid

De voorgevel van het Centro Andaluz de Flamenco valt op door zijn vereenvoudigde vormen, vooral in het centrale deel met de hoofddeur en het balkon. De decoratie concentreert zich op dit gebied, waarin bescheiden ontwerpen uit de tweede helft van de 18e eeuw te zien zijn. De hoofddeur wordt omlijst door een mixtilíneo boord, typerend voor gebouwen uit deze periode. De vensters op het tweede niveau worden bekroond met klassieke leisteen dakranden, kenmerkend voor de lokale barokke architectuur uit de 18e eeuw.

Betoverend Barok-Rococo Patio

Het meest opvallende kenmerk van het Centro Andaluz de Flamenco is de barok-rococo patio. Met zijn vierkante structuur is het elegant en goed geproportioneerd. Het beschikt over een galerij met rondboogarcades, gedragen door fijne zuilen van wit marmer. In de hoeken zijn cherubijnhoofden gebeeldhouwd, waarop dwarsbogen in ruwe steen rusten.

Het Kostbare Centrum van Documentatie

In overeenstemming met zijn oprichtingsdoelstellingen is het Centro Andaluz de Flamenco momenteel het belangrijkste documentatiecentrum voor de flamencokunst. Het biedt een schat aan documenten aan onderzoekers, geleerden, en liefhebbers van flamenco. De verzamelde documenten zijn opgenomen in vrij raadpleegbare databases voor iedereen die dit artistieke erfgoed wil verkennen.

Vanwege zijn Historische Pracht en Educatieve Missie

Het culturele centrum is niet alleen een bewaarder van erfgoed, maar dient ook als educatief platform. Bezoekers kunnen door de tijd reizen, geïnspireerd door de architectonische pracht en de rijke documentatie. Bovendien biedt het een breed scala aan educatieve programma's om de diepgewortelde cultuur van flamenco te verspreiden.

Maar het Behoudt zijn Authentieke Karakter

Ondanks zijn educatieve missie behoudt het Centro Andaluz de Flamenco zijn authentieke karakter. Het gebouw, met zijn historische gevel en betoverende patio, ademt nog steeds de ziel van de flamencokunst. Het is zowel een bron van kennis als een eerbetoon aan het verleden.

Net Als een Levend Monument

Het Centro Andaluz de Flamenco, gehuisvest in het prachtige Pemartín-huis, staat als een levend monument voor de passie en het erfgoed van flamenco. De barokke pracht en de rijke documentatie maken het tot een onschatbare schat voor hen die de diepten van dit unieke artistieke genre willen verkennen.

Onze Tips
Tip: Ervaar de magie van Jerez de la Frontera met paardenshows en betoverende flamenco-optredens!

Bestel nu eenvoudig en snel je tickets online om verzekerd te zijn van een plekje bij deze unieke culturele belevenissen. Laat je meeslepen door de gracieuze bewegingen van de Andalusische paarden tijdens de adembenemende paardenshows. En/of door de passievolle klanken en dansen van de flamenco.

Mis deze kans niet om de authentieke Spaanse cultuur te beleven. Boek je tickets vandaag nog en verzeker jezelf van een avond vol spektakel en emotie in het prachtige Jerez!

Bestel hier tickets voor paardenshows en flamencoshows aan voordelige prijzen. (klik links)

Jerez

Ter Conclusie: Een Tempel van Flamenco

In de schatkist van Santiago, Jerez de la Frontera, staat het Centro Andaluz de Flamenco als een tempel gewijd aan de eeuwige vlam van het flamenco-erfgoed. Met zijn historische pracht en educatieve missie blijft het een onmisbare bestemming voor iedereen die de betovering van flamenco wil ervaren en begrijpen.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram