Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Hammam Al Ándalus (Granada)

Een unieke plek die de eerste Arabische baden in Spanje herbergt

Hammam-Al-Andalus Granada

"Hammam Al Ándalus, waar eeuwenoude traditie en ontspanning samenkomen, en de tijd lijkt te vertragen in de warme omhelzing van geschiedenis en weldaad."

+22
°
C
H: +23°
L: +13°
Granada
Donderdag, 25 Januari
7-daagse weersvoorspelling
vri zat zon maa din woe
+23° +21° +19° +18° +17° +17°
+13° +12° +11° +10° + +

Hammam Al Ándalus

De Alcazaba de Málaga, gelegen in het hart van de stad, is een historische vesting die een rijke geschiedenis en indrukwekkende architectuur belichaamt. De ligging van dit verbluffende fort, boven op de Gibralfaro-heuvel, biedt niet alleen een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee, maar speelt ook een cruciale rol in de verdediging van Málaga.

Baden van algemeen belang

De structuur van het pand en de aangrenzende kerk deden vermoeden dat deze baden van algemeen belang waren. Opvallend is dat het gebouw waarin de Arabische baden nu zijn gevestigd oorspronkelijk een broodoven was, wat aangeeft dat na de verdwijning van de Arabische baden, het gebouw een nieuwe bestemming kreeg, met behoud van de bestaande ovens voor het verwarmen van water.

Ondergedompeld in een historische reis

Dagelijks geopend, bieden deze baden een mogelijkheid om de essentie van het oude Arabische badhuis te ervaren. Bezoekers worden ondergedompeld in een historische reis, omgeven door de prachtige setting aan de voet van de Alhambra. Voor gedetailleerde informatie over openingstijden en prijzen verwijzen wij u naar hun website.

Belichamen de rijke geschiedenis van Granada en de Andalusische cultuur

De historische vondsten en de herbestemming van het gebouw tonen aan dat deze baden niet alleen een plek van ontspanning zijn, maar ook een venster bieden naar het verleden. Ze belichamen de rijke geschiedenis van Granada, en net als de Andalusische cultuur zelf, hebben ze de tand des tijds doorstaan. Bezoekers ervaren niet alleen de fysieke geneugten van het baden, maar ook de verbinding met een rijke geschiedenis die tot leven komt in deze prachtige omgeving.

Onze Tips

Tip: Alhambra en Nasrid Paleizen

Een essentiële tip voor een bezoek aan Granada is het verkennen van de adembenemende Alhambra en de Nasrid-paleizen. Om teleurstelling en lange wachttijden te vermijden, is het raadzaam om je toegang vooraf te regelen door ruim van tevoren online tickets te bestellen. Door dit te doen, verzeker je jezelf van een vlotte toegang tot deze historische en prachtige bezienswaardigheden, waardoor je optimaal kunt genieten van je tijd in Granada.

Bestel hier tickets en begeleide rondleidingen aan voordelige prijzen. (klik links)

Tot besluit

Dit unieke stukje erfgoed, gelegen aan de voet van de Alhambra, biedt bezoekers de gelegenheid om te ontspannen en te genieten van de tijdloze tradities van het Arabische badhuis. In het hart van Granada brengt Hammam Al Ándalus een stukje geschiedenis terug tot leven, zodat iedereen kan delen in de pracht van dit erfgoed.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram