Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Castillo Fortaleza de Archidona

Een architectonisch juweel doordrenkt met geschiedenis

Castillo Fortaleza de Archidona

"Nobele geschiedenis weeft haar verhalen door de stenen van Castillo Fortaleza de Archidona, waar de echo's van eeuwenoude moed nog altijd fluisteren in de wind."

+8
°
C
H: +
L: +
Archidona
Woensdag, 20 December
7-daagse weersvoorspelling
don vri zat zon maa din
+12° +16° +14° +13° +13° +13°
+ + + + + +

Castillo Fortaleza de Archidona

Het imposante Castillo de Archidona, gelegen op de Cerro de Gracia in het pittoreske Archidona, is een architectonisch juweel doordrenkt met geschiedenis. Oorspronkelijk opgericht door de Arabieren in de 9e eeuw. Het onderging later een reconstructie onder Alhamar, de eerste nazarí-koning, in de 13e eeuw.

Parque Periurbano Sierra de Gracia

Binnen de uitgestrekte 35,5 hectare van het Parque Periurbano Sierra de Gracia, erkend door de Conserjería de Medio Ambiente in 1999, verrijst dit historische bolwerk. Het park herbergt niet alleen het indrukwekkende Castillo de Archidona, aangewezen als Bien de Interés Cultural. Maar strekt zich ook uit tot het Historisch-Artistieke Ensemble van de stad, erkend in 1980. Dit ensemble, omarmd door de majestueuze Sierra de Gracia, contrasteert sterk met de kalkachtige rotsen en olijfgaarden met zijn kenmerkende witte huizen.

Prehistorische wortels

De prehistorische wortels van deze regio zijn diepgeworteld, getuige de ontdekking van neolithisch en chalcolithisch gereedschap. De stad begon haar geschiedenis als de Fenicische stad Ascua. gGevolgd door Iberische nederzettingen met defensieve architectuur en de Romeinse invloed na de overname van Hispania. De Romeinen doopten het "Arcis Domina," wat "vrouwe van de hoogten" betekent, vanwege de strategische ligging. Het fort op de Cerro de Gracia getuigt van de Arabische aanwezigheid, met opvallende kenmerken zoals de Puerta de la Ciudad en de Puerta del Sol. De Arabieren transformeerden het tot een alcazaba en noemden het Medina-Arxiduna. Wat de basis werd voor de huidige naam.

Veroverd door de Graaf van Osuna

In 1462 werd Archidona veroverd door de Graaf van Osuna, wat leidde tot expansie buiten de muren. Na de christelijke verovering ontwikkelde zich een nieuw stedelijk centrum, met als opvallend kenmerk de achthoekige Plaza Ochavada uit de 18e eeuw. De rode baksteen en witte kalk vormen een schilderachtige combinatie op dit historische plein.

Opmerkelijke monumentenen in  het Castillo Fortaleza de Archidona

Opmerkelijke monumenten zijn onder meer de Ermita de Nuestra Señora de Gracia, een voormalige Arabische moskee waarvan delen van de oorspronkelijke structuur bewaard zijn gebleven, en de kerk met drie beuken, waar de doopvont uit de 15e eeuw in het oog springt.

Onze Tips

Andere leuke attracties in de buurt zijn: Mezquita, Ermita de la Virgen de Gracia | turismo

Tot besluit

De rijke geschiedenis, de indrukwekkende architectuur en de schilderachtige omgeving maken Castillo de Archidona en zijn omgeving tot een betoverende bestemming. Omdat het verleden naadloos samenvloeit met het heden, is Archidona een levendig eerbetoon aan de diverse culturele lagen die deze regio hebben gevormd. Ter conclusie, een bezoek aan dit historische juweel biedt een onvergetelijke reis door de tijd.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram