Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Palacio de la Madraza

In 1349 gesticht door Yusuf I tijdens het Nasrid-tijdperk

Madrasa Granada

"Het Palacio de la Madraza in Granada ademt eeuwenoude wijsheid en culturele pracht uit, waar geschiedenis fluistert en kunst de ziel omarmt."

+19
°
C
H: +19°
L: +13°
Alcaucín
Zondag, 19 November
7-daagse weersvoorspelling
maa din woe don vri zat
+22° +19° +15° +13° +16° +17°
+13° +11° + + + +

Palacio de la Madraza

In het hart van Granada, op de straat Oficios, staat het historische Palacio de la Madraza. Het werd in 1349 gesticht door Yusuf I tijdens het Nasrid-tijdperk en diende als de oorspronkelijke zetel van het eerste christelijke stadsbestuur. Ook bekend als Yusufiyya of het Huis van Wetenschap, was dit de allereerste universiteit in Granada.

Grenzend aan de grote moskee en de Alcaicería

Gelegen op een bevoorrechte locatie in het centrum van de stad, grenzend aan de grote moskee en de Alcaicería, het meest vooraanstaande handelsgebied, bood de Madraza ooit onderwijs in geneeskunde, recht en wiskunde. Haar statige aanwezigheid getuigt van haar vroegere glorie.

Echter, met de komst van Gonzalo Jiménez de Cisneros en de opstand van de Moren vanwege schendingen van de Capitulaciones de Santa Fe, waarin stond dat de Madraza haar functies zou behouden, werd haar bibliotheek naar het Bib-rambla-plein verplaatst en in het openbaar verbrand. Na geplunderd en gesloten te zijn, werd het pand lange tijd toegewezen aan het stadsbestuur en de gemeenteraad. Momenteel behoort het paleis tot de Universiteit van Granada.

De Madraza, rijke geschiedenis en architecturale pracht

De Madraza, met zijn rijke geschiedenis en architecturale pracht, weerspiegelt de culturele erfenis van Granada. Hoewel het verleden getekend is door tumultueuze gebeurtenissen, blijft het paleis een symbool van kennis en intellectuele bloei. De universiteit heeft de erfenis van de Madraza omarmd en beheert nu dit historische monument, waardoor het een integraal onderdeel is geworden van het academische erfgoed van Granada.

Onze Tips

Tip: Alhambra en Nasrid Paleizen

Een essentiële tip voor een bezoek aan Granada is het verkennen van de adembenemende Alhambra en de Nasrid-paleizen. Om teleurstelling en lange wachttijden te vermijden, is het raadzaam om je toegang vooraf te regelen door ruim van tevoren online tickets te bestellen. Door dit te doen, verzeker je jezelf van een vlotte toegang tot deze historische en prachtige bezienswaardigheden, waardoor je optimaal kunt genieten van je tijd in Granada.

Bestel hier tickets en begeleide rondleidingen aan voordelige prijzen. (klik links)

Alhambra

Tot besluit

Kortom, het Palacio de la Madraza, ooit een centrum van leer en onderwijs, heeft zijn rol geëvolueerd en blijft een levendig symbool van de rijke geschiedenis en academische traditie van Granada.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram