Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Cueva del Tesoro, Rincón de la Victoria

Een unieke schat

Cueva del Tesoro

"De Cueva del Tesoro, een schatkamer van natuurlijke pracht en historische mysteries."

+18
°
C
H: +19°
L: +11°
Rincón de la Victoria
Zondag, 25 Februari
7-daagse weersvoorspelling
maa din woe don vri zat
+16° +16° +17° +19° +19° +18°
+10° + + + +10° +10°

Cueva del Tesoro

Rincón de la Victoria herbergt een unieke schat in heel Europa: de Cueva del Tesoro. Dit is een van de slechts drie bekende grotten van mariene oorsprong ter wereld. De andere twee bevinden zich in Azië en Midden-Amerika.

Historie en legendes

De geschiedenis, archeologie en legende komen samen in de Cueva del Tesoro, ook wel bekend als de Cueva del Higuerón. In de galerijen zijn overblijfselen uit het paleolithicum en de bronstijd gevonden, evenals voorbeelden van rotskunst. Het verkennen van de grotten biedt een fascinerende blik op de curieuze vormen die door water zijn gevormd gedurende millennia.

Een unieke ervaring

Voor alle inwoners, bezoekers en toeristen van Málaga is een bezoek aan de Cueva del Tesoro een must. Een comfortabele wandeling door de grotten stelt je in staat om te genieten van de intrigerende vormen die door water zijn achtergelaten. Misschien, met een beetje geluk, vind je de beroemde schat die volgens de verhalen nog steeds in de grot verborgen ligt.

Verkenning en bewondering

Het verkennen van de Cueva del Tesoro biedt een unieke kans om de wonderen van de natuur en de menselijke geschiedenis te bewonderen. De combinatie van geologische formaties en archeologische vondsten maakt dit tot een onvergetelijke ervaring voor iedereen die de grot bezoekt.

Onze Tips

Tip: Pablo Picasso Museum, Casa Natal en tour door Malaga

Ontdek de geschiedenis van het prachtige Malaga door de ogen van Picasso: bezoek locaties die belangrijk zijn voor zijn leven en leer hoe de stad hem inspireerde. Bekijk hoogtepunten van de stad tijdens een begeleide wandeling. Meer info klik hier

Voor bepaalde uitstappen is het verstandig op voorhand tickets te bestellen. Zo voorkom je lange wachtrijen en ben je zeker dat het niet uitverkocht is. Bijvoorbeeld voor het Alhambra in Granada en Caminito del Rey, waar ze maar een beperkt aantal bezoekers toelaten kan je best enkele maanden op voorhand reserveren.

Bestel hier tickets en begeleide rondleidingen aan voordelige prijzen. (klik links)

Teatro Romano Málaga

Tot besluit

De Cueva del Tesoro in Rincón de la Victoria is een schat die zowel historische als natuurlijke pracht belichaamt. Met zijn rijke geschiedenis, archeologische vondsten en intrigerende legendes biedt het een unieke en boeiende ervaring voor alle bezoekers.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram