Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Riogordo

Een Historische Schat in het Corredor de Periana

Riogordo

"Laat ons dansen onder de Andalusische zon, waar de geuren van olijven en sinaasappels de lucht vullen, en waar de ziel van Riogordo leeft in de hartslag van zijn mensen."

+14
°
C
H: +15°
L: +
Ríogordo
Zondag, 25 Februari
7-daagse weersvoorspelling
maa din woe don vri zat
+12° +12° +12° +14° +16° +13°
+ + + + + +

Riogordo

Riogordo, een pittoresk dorp gelegen in het hart van het Corredor de Periana, nabij Colmenar, wordt omgeven door de natuurlijke pracht van de Sierra de Camarolos in het noorden en Los Montes in het zuiden. Het landschap, gekenmerkt door zachte contouren, is bezaaid met velden van granen en olijfbomen.

Een Arabisch Erfgoed en Religieuze Tradities

De architectuur van Riogordo weerspiegelt zijn Arabische oorsprong, met als opvallend hoogtepunt de kerk van Onze Lieve Vrouw van Genade. Het dorp komt tot leven tijdens de Semana Santa, wanneer de bewoners op Goede Vrijdag en Stille Zaterdag de Passie van Christus uitbeelden.

Een Historische Reis door de Tijd

De geschiedenis van Riogordo is doordrenkt van oude sporen. Oorspronkelijk bekend als Aprisco de Majianza, dankt het zijn naam aan de rivier die erdoorheen stroomt, Riogordo, vanwege het rijke mineraalgehalte van zijn wateren. Archeologische vondsten getuigen van nederzettingen die teruggaan tot de Bronstijd.

De Arabisch-Andalusische Gouden Eeuw en Latere Ontwikkelingen

Net als vele andere plaatsen in de provincie Málaga, bloeide Riogordo op tijdens de Arabische overheersing, voornamelijk dankzij de efficiënte exploitatie en handel van natuurlijke hulpbronnen, voornamelijk landbouwproducten. De komst van de Reyes Católicos in 1487 markeerde het einde van deze periode en Riogordo kwam onder de heerschappij van Comares.

Een Erfgoed van Verzet: Oorlogen en Natuurrampen

Riogordo heeft ook een geschiedenis van verzet tegen indringers. Tijdens de Spaanse Onafhankelijkheidsoorlog speelden de inwoners een actieve rol in guerrilla-operaties tegen de Franse troepen. De impact van natuurlijke rampen, zoals de aardbeving van Andalusië in 1884, heeft ook zijn stempel gedrukt op de geschiedenis van Riogordo.

Onze Tips

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Riogordo zijn o.a. Colmenar, Casabermeja, Periana | turismo

Ter Conclusie

Riogordo, met zijn rijke erfgoed en bewogen geschiedenis, is niet alleen een lust voor het oog maar ook een bron van inspiratie. Het dorp nodigt bezoekers uit om zijn culturele schatten te ontdekken en te genieten van de tijdloze schoonheid van het Andalusische platteland.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram