Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Museo Carmen Thyssen, Málaga

Een Historisch Juweel

Museo Carmen Thyssen

"Ontdek de tijdloze schoonheid van kunst in het hart van Málaga, waar het Museo Carmen Thyssen een betoverende reis door de kunstgeschiedenis biedt."

+19
°
C
H: +20°
L: +12°
Málaga
Woensdag, 22 November
7-daagse weersvoorspelling
don vri zat zon maa din
+17° +21° +21° +19° +20° +22°
+12° +11° +12° +12° +13° +14°

Museo Carmen Thyssen

Het Palacio de Villalón, is een zestiende-eeuws paleis. Het paleis gelegen aan de Compañía-straat in het hart van het historische centrum van Málaga, huisvest de collectie Carmen Thyssen-Bornemisza. Met een oppervlakte van in totaal 7.147 vierkante meter, waarvan 5.185 voor tentoonstellingen, biedt dit museum een unieke reis door het negentiende-eeuwse Spaanse kunstlandschap.

Een Glansrijke Verzameling van Spaanse Negentiende-Eeuwse Kunst

De permanente collectie van het museum bestaat uit ongeveer 230 werken. Deze werkenbelichten op briljante en coherente wijze het Spaanse kunsttijdperk van de negentiende eeuw. Bijzondere aandacht wordt geschonken aan de Andalusische schilderkunst. Kunstenaars zoals Gómez Gil, Moreno Carbonero en Barrón, allen afkomstig uit Málaga, delen de ruimte met meesters als Zurbarán, Sorolla, Zuloaga en Romero de Torres.

Een Paleis Vol Kunst: Architectuur en Expositieruimte

Het Palacio de Villalón, met zijn rijke geschiedenis en architecturale pracht, biedt een passend decor voor deze opmerkelijke kunstcollectie. Met een totale oppervlakte van 7.147 vierkante meter, waarvan 5.185 is gewijd aan exposities, nodigt het museum bezoekers uit om zich onder te dompelen in de artistieke erfenis van Spanje.

Omdat Kunst Verbindt: Een Cultureel Hoogtepunt in Málaga

Met het Museo Carmen Thyssen wordt Málaga niet alleen een toeristische trekpleister, maar versterkt het ook zijn positie als culturele bestemming. De harmonieuze samenstelling van lokale en nationale kunstenaars, gecombineerd met de grandeur van het Palacio de Villalón, maakt dit museum een must-visit voor liefhebbers van kunst en geschiedenis.

Onze Tips

Tip: Pablo Picasso Museum, Casa Natal en tour door Malaga

Ontdek de geschiedenis van het prachtige Malaga door de ogen van Picasso: bezoek locaties die belangrijk zijn voor zijn leven en leer hoe de stad hem inspireerde. Bekijk hoogtepunten van de stad tijdens een begeleide wandeling. Meer info klik hier

Voor bepaalde uitstappen is het verstandig op voorhand tickets te bestellen. Zo voorkom je lange wachtrijen en ben je zeker dat het niet uitverkocht is. Bijvoorbeeld voor het Alhambra in Granada en Caminito del Rey, waar ze maar een beperkt aantal bezoekers toelaten kan je best enkele maanden op voorhand reserveren.

Bestel hier tickets en begeleide rondleidingen aan voordelige prijzen. (klik links)

Málaga

Ter Conclusie: Een Duik in het Negentiende-Eeuwse Spaanse Kunstenaarschap

In het hart van Málaga, omarmt het Museo Carmen Thyssen bezoekers met een meeslepende ervaring door de negentiende-eeuwse Spaanse kunst. Van lokale talenten tot internationale meesters, van majestueuze architectuur tot sublieme schilderijen, dit museum biedt een diepgaande inkijk in een tijdperk waarin kunst bloeide en de ziel van Spanje vormgaf.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram