Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Sierras de Tejeda Almijara y Alhama

Een Natuurlijk Spektakel

Alcaucín

"Hoog boven de Sierras de Tejeda, Almijara en Alhama, waar de zon de bergen omhelst en de natuur haar eigen verhaal vertelt, ontvouwt zich de betovering van Andalusië."

+14
°
C
H: +15°
L: +
Alcaucín
Maandag, 05 Februari
7-daagse weersvoorspelling
din woe don vri zat zon
+18° +17° +17° +10° +10° +10°
+10° + + + + +

Sierras de Tejeda Almijara y Alhama

Langs de kust vormen de Sierras van Tejeda, Almijara en Alhama een indrukwekkende reeks toppen die de 1.500 meter overstijgen. Na deze majestueuze hoogten duiken ze steil naar beneden om uiteindelijk te verdwijnen onder de wateren van de Middellandse Zee.

Geweldige Geologie en Adembenemende Landschappen

Aan hun voeten ontvouwen zich verbazingwekkende ravijnen, ruige rotsen, scherpe kammen en steile hellingen. Het oversteken van deze natuurlijke muur is geen eenvoudige taak, ondanks de inspanningen van de mens die paden aanlegde om de visvangst traditioneel naar de vismarkt van Granada te brengen, over bergpassen als Frigiliana, Cómpeta of Sedella.

Water, de Beeldhouwer van Kalksteen

Langzaam maar onvermoeibaar heeft water zijn gang gegaan, een doolhof van scheuren, kloven en holtes creërend in het kalksteen. Hieruit ontstaan poljés, zoals die van Zafarraya, een spectaculaire depressie omringd door bergen; grotten en afgronden, waaronder de bekende grot van Nerja en de Cueva de la Fájara; en de opmerkelijke "cahorros" of canjorros, zoals die van de Chíllar-rivier, een smalle kloof uitgehouwen in de rots.

Flora en Fauna: Een Bewogen Geschiedenis

De intensieve economische exploitatie in de 19e eeuw - mijnbouw, veeteelt, houtskoolproductie, wijnbouw, enz. - en de latere herbebossing met verschillende soorten pijnbomen voor de harsfabriek van Fornes, hebben het huidige boslandschap beïnvloed. Naarmate we stijgen, vinden we sporen van de oorspronkelijke vegetatie in de hogere, vochtige en koude gebieden: eiken en berken vervangen steeneiken, kardinaalsmuts en olijfwilgen. Op de hoogste hoogtes maken deze plaats voor kussenvormige struiken en taxus, een plant die zeldzaam is in de Andalusische bergen. Opvallende exemplaren zijn onder andere de Pino de las Cinco Ramas (Sierra de Cazulas) en de Mimbreras van de bron van de rivier Cárdenas (Zafarraya). Rondom en waar de droogte toeslaat, naast olijfbomen en wijngaarden, spelen cactussen, agaven en dwergpalmen een opvallende rol.

Diversiteit van Dieren en Vogels

Hoewel er een aanzienlijk aantal zoogdieren aanwezig is, zoals de steenbok en de genetkat, spelen vogels de hoofdrol. Zowel die verbonden zijn met rotsen - zoals de koningarend, havikarend, slangenarend, vale gier, monniksgier en oehoe - als die langs waterlopen - waterspreeuw en ijsvogel. Terwijl otter, forel en inheemse rivierkreeft de kwaliteit van het water bevestigen, benadrukken de hoefijzerneusvleermuis en de Malagaanse sabelsprinkhaan de uniciteit van de grotten. Ook de Betic Midwife Toad, een endemische soort exclusief voor deze bergen en de massieven tussen Almería en Murcia, is hier te vinden.

Onze Tips

Conclusie: Een Uniek Ecosysteem

De Sierras van Tejeda, Almijara en Alhama bieden niet alleen een visueel spektakel, maar herbergen ook een ecologisch systeem met een rijke geschiedenis en diversiteit. Ondanks menselijke ingrepen heeft de natuur hier haar stempel gedrukt, waardoor een unieke en intrigerende omgeving is ontstaan.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram