Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Dama Juana - Jaén

Michelin sterrenrestaurant: * - Guía Repsol zonnen: õ
Dama Juana

"Het culinaire meesterwerk van Restaurant Dama Juana in Jaén, bekroond met Michelin-sterren, betovert smaakpapillen en laat een onuitwisbare indruk achter op de ziel van fijnproevers. Een gastronomische reis vol smaakvolle verrassingen die de essentie van verfijning en passie vangt."

 

Dama Juana

Dama Juana, gevestigd in Jaén, is een culinair meesterwerk dat de dromen van chef-kok Mauricio Giovanini weerspiegelt. Samen met zijn vrouw, sommelier en restaurantmanager Pía Ninci, overstijgt hij zijn Argentijnse wortels en omarmt hij zijn culinaire ontevredenheid.

Harmonie en de helderheid van elke smaak

In de keuken streeft Giovanini naar harmonie en de helderheid van elke smaak. Zijn culinaire benadering put uit zowel de Europese als de Latijns-Amerikaanse en mediterrane gastronomie, met speciale aandacht voor het Libanese receptenboek. Wat dit restaurant uniek maakt, zijn de nuances. De chef begon op te vallen toen hij besefte dat de smaak zich bevindt in de vloeibare componenten van voedsel. Dit inspireerde hem om zich te richten op het benutten van pure sappen en hun afgeleiden, zoals concentraten en crèmes. Deze benadering is nog steeds een kenmerk van zijn culinaire voorstel. Maar hij blijft ook voortdurend evolueren binnen deze lijn, met een aanzienlijke interesse in natuurlijke verdikkingsmiddelen.

Het streven naar perfectie

Dama Juana ontvangt niet zomaar Michelin-sterren; het is het resultaat van het streven naar perfectie van het echtpaar Giovanini-Ninci. Hun onconventionele aanpak, waarin ze elementen uit diverse culinaire tradities combineren, heeft hen een unieke positie in de gastronomische wereld opgeleverd.

Europese, Latijns-Amerikaanse en mediterrane invloeden

De keuken van Dama Juana is een smaakvol huwelijk van Europese, Latijns-Amerikaanse en mediterrane invloeden, verrijkt met de verfijning van het Libanese kookboek. Giovanini's focus op vloeibare componenten als dragers van smaak heeft het restaurant onderscheiden. Toch blijft hij zijn culinaire grenzen verleggen, met een groeiende fascinatie voor natuurlijke verdikkingsmiddelen.

Gedreven door de passie en creativiteit

In conclusie is Dama Juana niet alleen een culinair instituut met Michelin-sterren, maar ook een voortdurende evolutie van smaken en texturen. Gedreven door de passie en creativiteit van chef-kok Mauricio Giovanini en zijn toegewijde team. Het is een gastronomische bestemming die liefhebbers van fijne smaken en vernieuwende culinaire benaderingen niet mogen missen.

Enkele van de vele Sterrenrestaurants in Andalusië: Aponiente, Noor, Bardal, Skina, Messina, Kaleja, Cañabota, Baga, BACK en Nintai | Michelin Gids, Guía Repsol

Dama Juana

1 ster, 1 zon: Veredelde keuken, Modern, Traditioneel

Melchor Cobo Medina 7, Jaén, 23001, Spanje

+34 953 00 64 54

website

Faciliteiten & Diensten
  • Airconditioning
  • Toegankelijk voor rolstoelgebruikers
logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram