Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Jardín Botánico-Histórico La Concepción, Málaga

Een Tropisch Paradijs in Málaga

Historical-Botanical Garden La Concepción

"Nestel jezelf in de charme van La Concepción, Málaga, waar geschiedenis en schoonheid elkaar omarmen onder de Andalusische zon."

+19
°
C
H: +20°
L: +12°
Málaga
Woensdag, 22 November
7-daagse weersvoorspelling
don vri zat zon maa din
+17° +21° +21° +19° +20° +22°
+12° +11° +12° +12° +13° +14°

La Concepción

In het hart van Málaga, onder het bewind van het stadsbestuur, prijkt het Jardín Botánico-Histórico La Concepción. Een groene oase gecreëerd rond 1855 door de toegewijde marqueses de Casa Loring. Deze betoverende plek, later uitgebreid door de familie Echevarría-Echevarrieta, herbergt een schitterende collectie aan tropische en subtropische flora in een schilderachtige buitenomgeving. De variëteit aan plantensoorten strekt zich uit over Europa, Amerika, Azië, Afrika en Oceanië. Het is geen wonder dat dit juweel in 1943 werd erkend als een officieel historisch-artistiek tuincomplex en momenteel de status van Bien de Interés Cultural (BIC) draagt.

Een Romantisch Juweel van Biodiversiteit

In het Jardín Botánico-Histórico La Concepción ontvouwt zich een romantisch paradijs dat in 1943 officieel werd erkend als "jardín histórico-artístico". Met meer dan 1.000 aanwezige plantensoorten springt de monumentaliteit van het bosrijke gebied, de verzameling palmbomen en de verscheidenheid aan waterplanten direct in het oog. Deze eclectische verzameling weerspiegelt de rijke biodiversiteit van de tuin en belichaamt de passie van de oorspronkelijke eigenaren voor exotische flora.

Historisch en Monumentaal Erfgoed

Het Jardín Botánico-Histórico La Concepción herbergt niet alleen een weelde aan planten. Het is ook een indrukwekkend historisch en monumentaal erfgoed. Bewonderenswaardige gebouwen sieren het terrein, waaronder het majestueuze Casa-Palacio, de charmante Casita de los Cipreses, de beheerderswoning, het tuinmanshuisje en de pittoreske escuelita. Twee smeedijzeren kassen, een groot prieel, fonteinen, bruggetjes, trapsgewijze constructies en een schilderachtig uitkijkpunt vullen de weelderige omgeving aan. Niet te vergeten is het imposante Museo Loringiano, een dorisch tempeltje dat de archeologische vondsten herbergt die voortkwamen uit opgravingen gefinancierd door de oorspronkelijke eigenaren.

Een Harmonieus Samenspel van Natuur en Cultuur

Het Jardín Botánico-Histórico La Concepción biedt een zeldzaam voorbeeld van het harmonieuze samenspel tussen de weelderige natuurlijke omgeving en het rijke culturele erfgoed. Dit blijkt uit de perfect bewaard gebleven architectonische schatten die verspreid liggen over het uitgestrekte terrein. Deze prachtige symbiose van natuurlijke pracht en menselijke creativiteit maakt het tot een unieke bestemming. Die zowel liefhebbers van tuinkunst als geschiedenis in vervoering brengt.

Onze Tips

Tip: Pablo Picasso Museum, Casa Natal en tour door Malaga

Ontdek de geschiedenis van het prachtige Malaga door de ogen van Picasso: bezoek locaties die belangrijk zijn voor zijn leven en leer hoe de stad hem inspireerde. Bekijk hoogtepunten van de stad tijdens een begeleide wandeling. Meer info klik hier

Voor bepaalde uitstappen is het verstandig op voorhand tickets te bestellen. Zo voorkom je lange wachtrijen en ben je zeker dat het niet uitverkocht is. Bijvoorbeeld voor het Alhambra in Granada en Caminito del Rey, waar ze maar een beperkt aantal bezoekers toelaten kan je best enkele maanden op voorhand reserveren.

Bestel hier tickets en begeleide rondleidingen aan voordelige prijzen. (klik links)

Málaga

Conclusie: Een Levend Kunstwerk in Málaga

In conclusie is het Jardín Botánico-Histórico La Concepción niet zomaar een tuin. Maar het is eerder een levend kunstwerk dat getuigt van de toewijding van de oorspronkelijke eigenaren en de voortdurende zorg van het stadsbestuur van Málaga. De combinatie van weelderige flora, indrukwekkende architectuur en een rijk historisch verleden maakt dit juweel tot een onmisbare bestemming voor eenieder die de betovering van een unieke tuinervaring wil ervaren.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram