Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Las Setas de Sevilla

Mercado de la Encarnación

Las Setas de Sevilla

"Las Setas van Sevilla zijn niet alleen architectuur, het is een symbool van moderne innovatie geworteld in de rijke geschiedenis van de stad."

+16
°
C
H: +17°
L: +
Sevilla
Zaterdag, 24 Februari
7-daagse weersvoorspelling
zon maa din woe don vri
+18° +16° +17° +18° +19° +19°
+ + + + + +

Las Setas de Sevilla

In het hart van Sevilla ligt een verhaal van stedelijke transformatie en architectonische innovatie, belichaamd door de iconische structuur die bekend staat als Las Setas, of "De Paddestoelen." Deze moderne parel getuigt van de rijke geschiedenis van de stad en haar onwankelbare toewijding aan vooruitgang.

Een Erfenis van Handel: De Oorsprong van El Mercado de la Encarnación

Daterend uit 1832 diende El Mercado de la Encarnación als het bruisende middelpunt van de commerciële activiteit in Sevilla. Ontworpen door de gevierde architect Melchor Cano, pronkte deze levendige marktplaats met meer dan 400 kraampjes die een scala aan verse producten aanboden. Meer dan alleen een handelsplaats, werd het een geliefde ontmoetingsplek voor de lokale bevolking, pulserend met het ritme van het dagelijkse leven in Sevilla.

Een Periode van Overgang: De Sloop en Vernieuwing

Echter, in 1973, geconfronteerd met structurele uitdagingen en de opkomst van moderne supermarkten, werd de oorspronkelijke markt gesloopt. Wat volgde was een periode van onzekerheid toen tijdelijke faciliteiten tijdelijk handelaren huisvestten, wat leidde tot de geleidelijke achteruitgang van dit eens zo bloeiende gebied. Toch werden te midden van de ruïnes zaden van vernieuwing geplant.

Een Visionaire Opleving: De Geboorte van Metropol Parasol

In 2004 lanceerde de gemeente Sevilla een internationale competitie om Plaza de la Encarnación nieuw leven in te blazen. Uit talloze voorstellen kwam het visionaire ontwerp van Metropol Parasol, gecreëerd door de Duitse architect Jürgen Mayer, als winnaar naar voren. Geïnspireerd door het erfgoed van Sevilla, voorzag het project niet alleen in een markt maar ook in een levendig sociaal centrum. Zo begon de reis naar de geboorte van Las Setas.

Een Triomf van Techniek: De Constructie van 's Werelds Grootste Houten Structuur

De start van de bouw in 2006 markeerde een belangrijke mijlpaal, toen Sacyr begon aan de ambitieuze taak om 's werelds grootste houten structuur op te richten. Met een spanwijdte van 150 bij 70 meter en een hoogte van 28,5 meter, bestond dit architectonische wonder uit 3.500 nauwgezet vervaardigde stukken, belichamend vakmanschap en milieu duurzaamheid. De voltooiing ervan in 2011 luidde een nieuw tijdperk in voor Sevilla.

Een Symbool van de Renaissance van Sevilla: Las Setas Onthuld

Eindelijk, op 6 mei 2011, stond Las Setas trots als een baken van de renaissance van Sevilla, met panoramisch uitzicht op de stad vanaf zijn verhoogde uitkijkpunt. Met de opening van zijn loopbruggen en observatiedek werd het niet alleen een architectonisch wonder maar ook een geliefd symbool van de veerkracht en dynamiek van Sevilla. Zo steeg Las Setas boven zijn oorspronkelijke bijnaam van Metropol Parasol uit om een blijvend symbool te worden van de geest van Sevilla.

Onze Tips

Tips voor een goed voorbereide trip

Ontdek de prachtige Catedral de Sevilla met gemakkelijke toegang en vooraf geboekte tickets. Geniet van het indrukwekkende interieur en bewonder de Giralda-toren. Bespaar tijd omdat je de wachtrij overslaat. Ervaar de grootsheid van dit architecturale meesterwerk, maar ook de serene sfeer binnen. Net als de gotische pracht, bieden onze tickets een naadloze toegang. Kies voor gemak en bewonder de pracht van Sevilla's kathedraal zonder gedoe.

Reserveer nu uw tickets hier en ontdek hier de beschikbare gegidste rondleidingen.

Catedral de Sevilla

Ter conclusie: een tijdloze plek

Concluderend, het verhaal van Las Setas vat de voortdurende geest van vernieuwing en heruitvinding van Sevilla samen. Van zijn bescheiden oorsprong als marktplaats tot zijn transformatie tot een wereldwijd herkenningspunt, staat het als een getuigenis van het vermogen van de stad om verandering te omarmen terwijl het zijn rijke erfgoed behoudt. Terwijl Sevilla blijft evolueren, blijft Las Setas een schitterend voorbeeld van architectonische vindingrijkheid en stedelijke revitalisering, die bezoekers uitnodigt om de tijdloze schoonheid van deze historische stad te aanschouwen vanuit een boeiend nieuw perspectief.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram