Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Puerta de Almocábar, Ronda

Een Historische Parel in Ronda

Puerta de Almocábar en Ronda

"De geschiedenis leeft in de stenen van oude poorten, fluisterend verhalen van vervlogen tijden."

+9
°
C
H: +12°
L: +
Ronda
Vrijdag, 23 Februari
7-daagse weersvoorspelling
zat zon maa din woe don
+ +11° +10° + +10° +12°
+ + + + + +

Puerta de Almocábar

De eeuwenoude Puerta de Almocábar: een poort naar het verleden

De Puerta de Almocábar, opgericht in de late 13e eeuw tijdens de Moorse bezetting, was de belangrijkste toegangspoort tot de Alcazaba en de stad Ronda. Omdat het een cruciale doorgang was, werd het zorgvuldig ontworpen met drie opeenvolgende deuren en twee halfronde torens aan weerszijden. Deze torens dienden als verblijfplaats voor de wacht.

Een keerpunt in de geschiedenis: de val van Ronda

Op 20 mei 1485 verzamelden de Castiliaanse troepen, onder leiding van de Markies van Cádiz, zich op het plein voor de Puerta de Almocábar. Dit markeerde het einde van de Arabische heerschappij over Ronda en zijn omgeving. De strategische ligging van de poort maakte het tot een cruciaal punt in de geschiedenis van de regio. Omdat het een symbolische overwinning was, wordt deze gebeurtenis nog steeds herdacht.

De betekenis achter de naam: Almocábar

De Puerta de Almocábar ontleent zijn naam aan de nabijheid van de oude islamitische begraafplaats, Al-Magabir, wat "de begraafplaats" betekent. Net als vele andere plaatsen in Ronda draagt het zijn geschiedenis in zijn naam. Omdat het een eerbetoon is aan het verleden, wordt de naam met trots gedragen.

Een nieuw hoofdstuk: renovatie onder Carlos V

Tijdens het bewind van Carlos V onderging de Puerta de Almocábar een reconstructie. Dit illustreert de evolutie van de architectuur en de heersende macht door de eeuwen heen. Omdat het een belangrijk monument is, werd het behouden en aangepast aan de veranderende tijden. Ter conclusie, de Puerta de Almocábar blijft een symbool van de rijke geschiedenis en culturele erfenis van Ronda, en trekt bezoekers van over de hele wereld aan die gefascineerd zijn door zijn verhalen en architectuur.

Onze Tips
logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram