Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Convento de San Miguel de la Almoraima

Voormalig Moors fort

Convento de La Almoraima en Castellar

"Het Convento de San Miguel de la Almoraima ademt eeuwenoude rust en spiritualiteit, waar de stenen muren fluisteren over de tijd en de ziel van het verleden."

+15
°
C
H: +18°
L: +12°
Sotogrande
Vrijdag, 29 December
7-daagse weersvoorspelling
zat zon maa din woe don
+18° +18° +18° +18° +20° +16°
+13° +12° +12° +12° +13° +14°

Convento de San Miguel de la Almoraima

De Casa Convento van Almoraima, met zijn rijke geschiedenis die teruggaat tot de zestiende en zeventiende eeuw, heeft ingrijpende veranderingen ondergaan door de tijd heen. Opgericht door Doña Beatriz Ramírez de Mendoza, gravin van Castellar, speelde het huis een cruciale rol in de oprichting van het Convento de la Almoraima in Sevilla aan het einde van september 1603.

Orde van de Mercedarios Descalzos

Gravin Castellar schonk het klooster aan Fray Juan del Santísimo, waarmee het de start markeerde van de Orde van de Mercedarios Descalzos op deze historische plek. De adel van die tijd had de gewoonte om religieuze orden financieel te ondersteunen, en de graven van Castellar beschermden en ondersteunden het klooster totdat het in 1839 door de staat werd onteigend, waardoor de Descalzos gedwongen werden het te verlaten.

In 1861 veranderde het landschap toen de hertog van Medinaceli een rechtszaak won tegen de Hacienda Pública en het klooster en de uitgestrekte 16.000 hectare van La Almoraima verwierf. Onder het beheer van de hertog werd het landgoed een prestigieus jachtgebied dat adellijken, welgestelde financiers en vooraanstaande militairen aantrok.

Georganiseerde jachtpartijen

De georganiseerde jachtpartijen in de weelderige bossen van het landgoed werden prominente evenementen, met de high society van die tijd, inclusief koningin Victoria Eugenia, die regelmatig de luxueuze salons van Casa Convento bezochten. Tijdens de Spaanse Burgeroorlog onderging het landgoed significante veranderingen. In 1934 onteigende de Tweede Republiek de grond aan de gemeente, maar een poging tot collectieve boeren-coöperatie in 1936 mislukte.

Tijdens de oorlog, toen Castellar in handen was van het Nationale Leger, beval de regering van Burgos de teruggave van het landgoed aan de oorspronkelijke eigenaren. De aanbiddende zusters transformeerden de zomerresidentie tot een ziekenhuis voor gewonden en krijgsgevangenen, met goedkeuring van het hertogdom Medinaceli.

Toegevoegd aan het staatspatrimonium

In 1945 werd het bedrijf corchera La Almoraima opgericht, waarmee een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het landgoed begon. Na jaren van voorspoed kende het bedrijf echter een neergang, en in 1972 werd het rijke bezit gekocht door het bedrijf Rumasa. In 1983 voerde de overheid opnieuw een onteigening uit, waarbij het landgoed en Casa Convento werden toegevoegd aan het staatspatrimonium.

Convento de San Miguel de la Almoraima vandaag

Vandaag de dag heeft Casa Convento de Almoraima een verdere transformatie ondergaan. Het is omgetoverd tot een soort parador en biedt toeristen en bezoekers de kans om zich onder te dompelen in een landschap van weelderige bossen en te genieten van de grootsheid van de jacht. Verblijven in de kamers die ooit de residentie waren van de graven van Castellar stelt bezoekers in staat zich onder te dompelen in de rijke geschiedenis van deze unieke plek.

Onze Tips

Andere leuke attracties in de buurt zijn: Villa Fortaleza de Castellar de la Frontera en La Almoraima | turismo

Tot besluit

Samenvattend heeft Casa Convento de Almoraima significante veranderingen ondergaan door de eeuwen heen, van zijn religieuze oprichting tot het worden van een toeristische bestemming die de erfenis van de adel en de geschiedenis van Spanje behoudt.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram