Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Fuente de los Cien Caños

"De Fuente de los Cien Caños, waar water fluistert in honderd stemmen, herinnert ons eraan dat schoonheid vaak schuilt in de eenvoud van de natuur."
Fuente de los Cien Caños

Fuente de los Cien Caños

De Natuurlijke Monument Fuente de los Cien Caños. Bron van de Guadalhorce rivier bevindt zich in de individuele wanden van een kalkstenen helling van de Sierra de San Jorge, in Villanueva del Trabuco. Hier stroomt het water door een groot aantal bronnen.  Verzameld door verschillende irrigatiesystemen. Waarbij de bovenste en onderste met elkaar verbonden zijn door een groot aantal leidingen. De waterstroom resulteert in een indrukwekkende show die het licht werpt op de Guadalhorce rivier.

A Place in the Sun: Casa VIVAndalusia view

De Sierra de San Jorge markeert het oostelijke uiteinde van de Sierra de Camarolos. Die maakt deel uit van kalkstenen bergen die door de provincie Malaga lopen van west naar oost. Het gebied is omgeven door een prachtig en gevarieerd landschap met typische mediterrane vegetatie: olijfbomen, pijnbomen, eiken, struiken en kreupelhout.

Archidona-vlakte

De Archidona-vlakte ligt aan de voet van de bergen, een omgeving gevormd door zeer zachte reliëfs bedekt met granen en olijfbomen. Waar de vlakte verschijnt, zijn er vaak werkhuizen verspreid over de boomgaarden die water ontvangen van de Sierra Gorda en San Jorge. Samen met het water van de Gibalto-beek geeft dit aanleiding tot de Guadalhorce rivier. De langste en meest overvloedige rivier in de provincie Malaga die alleen door deze provincie stroomt. En meer dan de helft van al het afvoerwater van het provinciale gebied verzamelt, samen met zijn zijrivieren. Het doorkruist tien steden voordat het in de Middellandse Zee stroomt ten westen van de stad Malaga.

Casa VIVAndalusia

Op zijn pad geeft de rivier aanleiding tot interessante natuurlijke landschappen, zoals de Los Gaitanes-kloof en de monding van de Guadalhorce-rivier.

Mooie natuurparken in Andalusië zijn o.a. Caminito del Rey, Los Tajos del Alcázar, Montes de Málaga, El Torcal, Fuente de los Cien Caños, Sierras de Tejeda Almijara y Alhama, Parque Natural de los Alcornocales, La Sierra de Grazalema, Parque Natural de Doñana, Cabo de Gata-Níjar, El Saltillo | turismo

Besluit: Fuente de los Cien Caños

In de schaduw van de majestueuze Sierra de San Jorge onthult de Fuente de los Cien Caños zijn natuurlijke pracht. Het toont zijn historische betekenis aan degenen die bereid zijn het te verkennen. Gelegen in Villanueva del Trabuco, biedt deze natuurlijke monumentale bron een indrukwekkend schouwspel van stromend water.  En ook een reis door de eeuwenoude irrigatiesystemen die deel uitmaken van de rijke geschiedenis van de regio.

Dankzij de nabijheid van de Sierra de Camarolos en de Archidona-vlakte is de Fuente de los Cien Caños gemakkelijk bereikbaar voor bezoekers die op zoek zijn naar natuurlijke pracht en avontuur. Of je nu geniet van de rustige omgeving van Villanueva del Trabuco. Of geïnteresseerd bent in het verkennen van de historische betekenis van de regio. Deze natuurlijke bron belooft een onvergetelijke ervaring te bieden. De combinatie van weelderige mediterrane vegetatie, eeuwenoude irrigatiesystemen en de majestueuze Guadalhorce rivier maken Fuente de los Cien Caños een waardevolle toevoeging aan de natuurlijke schatten van de provincie Malaga.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram