Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Huelva

Straalt geschiedenis en charme uit

huelva Gran-Teatro

"Nergens voel ik de warme omhelzing van Andalusië zo intens als in Huelva, waar de zon zich vermengt met de ziel van de regio, en de zee fluistert over eeuwen van geschiedenis."

+20
°
C
H: +21°
L: +13°
Huelva
Donderdag, 25 Januari
7-daagse weersvoorspelling
vri zat zon maa din woe
+21° +19° +18° +17° +17° +18°
+13° +13° +13° +12° +12° +12°

Huelva

Huelva, gelegen in het driehoekige zandgebied gevormd door de samenvloeiing van de rivieren Tinto en Odiel aan de oevers van de gelijknamige baai, is een stad met een rijke natuurlijke omgeving. De regio herbergt natuurgebieden zoals het Natural Park of the Marshes of Odiel, the Natural Park of Punta Umbria Enebrales, en het Natural Park of the Lakes of Palos and Las Madres, allemaal bekend om hun ecologische diversiteit.

Verband met de ontdekking en verovering van Amerika

De stad heeft een diepe band met gebeurtenissen in verband met de ontdekking en verovering van Amerika. Jaarlijks viert Huelva het Ibero-American Film Festival en organiseert het diverse evenementen gerelateerd aan het Amerikaanse continent. In de buurt bevinden zich het Monasterio de la Rábida en de haven van Palos, waarvandaan Columbus vertrok.

De rijke geschiedenis en evolutie van Huelva

Architectonisch en stedelijk erfgoed weerspiegelt de rijke geschiedenis en evolutie van Huelva, verondersteld als de bakermat van het mythische Tartessos. Iconische locaties zijn onder andere de kathedraal, de Concepción-kerk, de San Pedro-kerk, het Convento de las Angustias, het Santuario de Nuestra Señora de la Cinta, het Columbus-monument, het Grand Theatre, en de wijk Reina Victoria, een voorbeeld van Engelse architectuur door mijnbouwactiviteiten.

Historisch gezien is er bewijs van mijnbouwactiviteiten in Huelva sinds de Bronstijd. Recente archeologische studies bevestigen dat Tartessos zich hier bevond. Feniciërs en Carthagers vestigden zich in de 7e en 5e eeuw v.Chr. en exploiteerden zilvermijnen. In de Romeinse periode, bekend als Onuba, bloeide de stad op.

Belangrijke stad met een haven die opende naar Afrika

Tijdens de Moorse overheersing was Huelva een belangrijke stad met een haven die opende naar Afrika en handel dreef met Algeciras, Málaga en Sevilla. De christelijke verovering vond plaats in 1262. Na de oorlog van Granada in 1492 financierde koningin Isabella de eerste expeditie van Columbus vanuit Huelva, waardoor het een belangrijk startpunt werd voor de ontdekking van Amerika. Desondanks kwam de stad pas in 1833 echt tot bloei met de administratieve indeling in provincies.

In 1874 namen de Engelsen de mijnbouw over, wat resulteerde in een bevolkingsgroei. In 1964 werd de Development Hub van Huelva opgericht, wat bijdroeg aan de industriële groei van de stad, die tot op de dag van vandaag een belangrijk industrieel centrum blijft.

Onze Tips

Leuke dorpjes/ steden te bezoeken in provincie Huelva zijn o.a.  Almonaster la Real, Cortegana, El Rocío, Minas de Riotinto | turismo

Ter Conclusie

Kortom, Huelva is niet alleen een stad met een rijke geschiedenis en ecologische diversiteit, maar ook een levendig cultureel centrum met sterke banden met de ontdekking van Amerika. De architecturale getuigenissen en natuurlijke schoonheid maken het een unieke bestemming.

Catedral de La Merced

Een rijke mix van architecturale stijlen

In 1605 gaf de heer van Huelva opdracht tot de bouw van een klooster dat later door Mercedarische monniken zou worden bewoond. Met een oorsprong in de renaissance vertoont de Catedral de La Merced een rijke mix van architecturale stijlen door de eeuwen heen, door verschillende restauraties.

Hoewel oorspronkelijk een klooster, werd het in 1953 tot kathedraal verklaard na de oprichting van het bisdom Huelva. De opvallende gevel combineert originele barokke elementen met koloniale invloeden. Binnenin heeft het drie schepen en een centraal transept met zijaltaren, waaronder werken van gerenommeerde kunstenaars zoals Martínez Montañés en Herrera el Viejo.

In 1970 ontving het de status van Nationaal Monument. Aan de kathedraal grenst nog steeds een deel van het oude Mercedarische klooster, nu de locatie van een van de campussen van de Universiteit van Huelva.

meer info

Convento Mudéjar de las Madres Agustinas

Mudéjar Convent van de Agustijnse Zusters

Ontdek de betoverende Iglesia de Santa María de Gracia in het Mudéjar Convent van de Agustijnse Zusters in Huelva. Deze kerk, die teruggaat tot de 16e eeuw, combineert prachtig gotische en renaissancistische elementen in een schitterend Mudéjar-ontwerp. Een cultureel en architectonisch juweel dat de rijke geschiedenis van de regio weerspiegelt.

Geniet van spirituele diensten zoals dagelijkse missen, gebeden in de kapel en vredige momenten. Het convent biedt ook boeiende rondleidingen om de geschiedenis en architectuur te verkennen, waardoor de geheimen van deze plek onthuld worden.

De kerk is een oase van rust te midden van de stadsdrukte, waar je kunt ontsnappen aan de dagelijkse stress en in verbinding kunt komen met jezelf en het goddelijke. Ongeacht je geloof of het ontbreken ervan, ben je welkom in deze ruimte van respect en tolerantie.

Iglesia-de-María-de-Gracia
meer info

Santuario De Nuestra Señora De La Cinta

De patroonheilige van Huelva wordt hier vereerd

Het Santuario de Nuestra Señora de la Cinta bevindt zich op een verhoogd gebied in de stad, bekend als "El Conquero," en biedt een prachtig uitzicht op het moerasachtige landschap. De patroonheilige van Huelva wordt hier vereerd.

Gebouwd in de 15e eeuw in de gotisch-mudéjar stijl, heeft het heiligdom latere transformaties ondergaan. Het bestaat uit drie met baksteen gebouwde schepen, waarbij het centrale schip kenmerken van zijn mudéjar-afkomst behoudt met zijn hoefijzerboog.

Binnenin valt de muurschildering op die de Maagd van de Cinta afbeeldt, evenals het processiebeeld en het prachtige tegelwerk met allegorische motieven die de geschiedenis van de locatie en haar toewijding weergeven. Het uitzonderlijke panorama en de rijke religieuze geschiedenis maken dit heiligdom een bezoek waard, omdat het zowel culturele als spirituele pracht biedt.

Santuario-de-la-Virgen-de-la-Cinta
meer info

Estatua de Cristóbal Colón

Gemaakt door beeldhouwer Elías Rodríguez Picón

Het Monument voor Cristóbal Colón, gelegen op het Plaza de las Monjas in de hoofdstad van Huelva, is een standbeeld op een sokkel, gemaakt door beeldhouwer Elías Rodríguez Picón. Onthuld op 20 januari 2011 tijdens de festiviteiten ter ere van San Sebastián, bestaat het uit een bronzen beeld van ongeveer drie meter hoog en een viereneenhalve meter hoge stenen sokkel.

Colón wordt afgebeeld volgens het traditionele beeld van de ontdekking van Amerika, staand met hoge laarzen, een zwaard, en een vlag van de Kroon van Castilië in de linkerhand. Hij wijst met de rechterhand naar de zee, richting de Vázquez López-straat. Om zijn nek draagt hij een medaille van de Virgen de la Cinta, beschermheilige van Huelva, en de vlag is bekroond met een parochiekruis dat het belang van de katholieke kerk in het Colombiaanse project symboliseert.

Het beeld, geïnspireerd door historische documentatie en schilderijen in het La Rábida-klooster, straalt de kracht, zekerheid en zelfverzekerdheid uit van de ontdekkingsreiziger na een lange overtocht waarin velen twijfelden aan het bereiken van het land. Omdat de kunstenaar zich baseerde op historische bronnen en schilderijen, weerspiegelt het monument de vastberadenheid van Columbus na zijn gedurfde ontdekkingsreis.

Estatua-de-Cristóbal-Colón
meer info

Gran Teatro De Huelva

Neoklassieke ontwerp van Pedro Sánchez y Núñez

Het Gran Teatro de Huelva, geopend op 30 augustus 1923, is het culturele hart van de stad. Het neoklassieke ontwerp van Pedro Sánchez y Núñez, geïnspireerd door de aspiraties van de lokale bourgeoisie, weerspiegelt de heersende architecturale stroming van de 19e eeuw in Spanje. Dit historische theater, bekroond door Alfonso XIII, belichaamt de rijke culturele geschiedenis van Huelva.

Net als veel andere culturele gebouwen uit die tijd, ademt het Gran Teatro de Huelva een neoklassieke sfeer uit. Het werd een centrum voor uitvoerende kunsten, waardoor het publiek kon genieten van theater, muziek en andere culturele evenementen. Hoewel het gebouw uit een vervlogen tijdperk stamt, blijft het een levendig en betekenisvol onderdeel van het hedendaagse culturele leven in Huelva.

Gran-Teatro
meer info

Barrio Reina Victoria

Een betoverende mix van witgekalkte huizen met decoratieve elementen

In het hart van Huelva bevindt zich het historische Barrio Reina Victoria, een betoverende mix van witgekalkte huizen met decoratieve elementen die zowel Engelse als Islamitische invloeden ademen. Een wandeling door deze straten voelt als een reis terug naar de 19e eeuw, een tijdperk waarin Huelva getekend werd door industrialisatie, mijnbouw en de Britse aanwezigheid.

De geschiedenis van Barrio Reina Victoria onthult de oorsprong als een huisvestingsproject voor arbeiders van de Rio Tinto Company Limited. Tegenwoordig, erkend als een Historisch Ensemble, toont het een gevarieerde esthetiek door verschillende fases en uitbreidingen sinds het oorspronkelijke ontwerp in 1916 door Gonzalo Aguado en Pérez Carasa. Omdat het centrum van de stad ooit het epicentrum van industrie en mijnbouw was, is Barrio Reina Victoria nu een charmante getuige van het verleden, waar geschiedenis en architectuur samenkomen.

Barrio-Reina-Victoria
meer info
logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram