Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Cementerio Histórico San Miguel, Málaga

Historisch Erfgoed van Andalusië

Cementerio de San Miguel

"Hier rusten verleden en herinneringen, in het stille Cementerio De San Miguel Málaga, waar elke grafsteen een verhaal fluistert."

+19
°
C
H: +20°
L: +12°
Málaga
Woensdag, 22 November
7-daagse weersvoorspelling
don vri zat zon maa din
+17° +21° +21° +19° +20° +22°
+12° +11° +12° +12° +13° +14°

Cementerio Histórico San Miguel

Het Cementerio Histórico San Miguel, gelegen in de stad Málaga, vindt zijn oorsprong in 1821. In dat jaar begonnen broederschappen rijen nissen rondom het terrein te bouwen, waarmee ze het omsluiten van de begraafplaats voltooiden. Met afmetingen van 98 yards breed en 154 yards lang had het toen al 2.492 nissen. In 1829 werd de omheining voltooid.

Uitbreidingen en Veranderingen (1847-1863)

In november 1847 startte raadslid José Marín García een procedure om de begraafplaats uit te breiden. Architect Rafael Mitjana maakte op 12 februari 1848 een plattegrond voor uitbreiding, met een rechthoek van 194 meter lang en 98 meter breed, inclusief 9 straten en 10 tuinen voor mausolea. Het eerste mausoleum werd in 1845 gebouwd ter nagedachtenis aan Salvador Barroso en bevond zich op de hoek van de straten Santa Isabel en Concepción.

In 1854 werd het uitbreidingsproject uitgevoerd met de constructie van de tweede en derde patio's. In 1859 zag het stadsbestuur de noodzaak om een plek te creëren voor de begrafenis van overledenen van andere geloven, rechts van de hoofdgevel. Tussen 1860 en 1863 werd de vierde patio uitgebreid, waarbij architect José Trigueros in 1863 het ordeningsproject voor de derde patio voltooide.

Een Tijdloos Monument (1927-2024)

Op het plattegrond van 1927 zijn de kapel, vier patio's, het gebied van het civiele kerkhof, de rouwkamer, het huis van de kapelaan, het huis van de bewaker en de fontein op de toegangshelling te zien.

Het Cementerio de San Miguel blijft zich uitbreiden om te voldoen aan de groeiende behoefte aan begrafenisplaatsen. Naast gewone graven bouwde de bourgeoisie indrukwekkende mausolea en uitgebreide grafstenen ter herinnering aan hun dierbaren, waarbij kunstenaars, architecten en ambachtslieden uit die tijd ook hun stempel achterlieten.

Hedendaags Gebruik en Restauratie (2000-2015)

Tegenwoordig dient het Historisch Cementerio de San Miguel als columbarium, zoals bepaald door de gemeentelijke verordeningen. De gemeente Málaga belooft het terrein open te houden en de diensten voor onderhoud en bewaking te verzorgen, uitgevoerd door het bedrijf PARCEMA, S.A. Eigenaren moeten de wettelijk verschuldigde openbare inkomsten voor deze diensten betalen.

Parque de San Miguel

In 2000 keurde de gemeenteraad een project goed voor een park naast het Cementerio, genaamd Parque de San Miguel. Dit park werd gebouwd op het voormalige terrein van het civiele kerkhof en de tweede en vierde patio's. Er werd ook een restauratieproject goedgekeurd voor het monumentale en historische gedeelte, inclusief de kapel, rouwkamer, sacristie en de gebouwen bij de ingang.

In 2012 startte de gemeente de restauratie van administratieve en servicegebouwen, evenals de capel, rouwkamer, sacristie, tuinen, patio's en geplaveide straten. Deze werkzaamheden werden in 2015 voltooid.

Onze Tips

Tip: Pablo Picasso Museum, Casa Natal en tour door Malaga

Ontdek de geschiedenis van het prachtige Malaga door de ogen van Picasso: bezoek locaties die belangrijk zijn voor zijn leven en leer hoe de stad hem inspireerde. Bekijk hoogtepunten van de stad tijdens een begeleide wandeling. Meer info klik hier

Voor bepaalde uitstappen is het verstandig op voorhand tickets te bestellen. Zo voorkom je lange wachtrijen en ben je zeker dat het niet uitverkocht is. Bijvoorbeeld voor het Alhambra in Granada en Caminito del Rey, waar ze maar een beperkt aantal bezoekers toelaten kan je best enkele maanden op voorhand reserveren.

Bestel hier tickets en begeleide rondleidingen aan voordelige prijzen. (klik links)

Málaga

Tot besluit

Als een erkend monument van de stad is het Cementerio Histórico San Miguel opgenomen in de "Lijst van Gemeentelijke Onroerende Goederen" en het Algemene Catalogus van het Historisch Erfgoed van Andalusië. In 2003 keurde de gemeenteraad het convenant goed voor het gebruik van de begraafplaats als columbarium. De recente restauratie-inspanningen hebben alle administratieve en servicegebouwen, evenals de kapel, tuinen en straten, nieuw leven ingeblazen. Het Cementerio de San Miguel blijft een levendige herinnering aan het historische Málaga, een eerbetoon aan de cultuur, handel, industrie, militie en literatuur van die tijd, en aan allen die hebben bijgedragen aan de stad die ze ons hebben nagelaten.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram