Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Frigiliana

Lofwaardige en bekroonde oude binnenstad

Frigiliana

"Nauwe steegjes omarmen de ziel van Frigiliana, waar geschiedenis fluistert en de charme van het verleden elke hoek betovert."

+13
°
C
H: +14°
L: +10°
Frigiliana
Zaterdag, 20 Januari
7-daagse weersvoorspelling
zon maa din woe don vri
+13° +15° +17° +17° +18° +19°
+10° +10° +12° +13° +13° +14°

Frigiliana

Frigiliana, gelegen in het oostelijke deel van de Malaga-regio in de Axarquía, binnen het natuurpark van de Sierras de Almijara, Tejeda en Alhama, biedt een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee. Met ongeveer 3.000 inwoners en gelegen op driehonderd meter boven de zeespiegel, geniet Frigiliana van een subtropisch microklimaat.

De lofwaardige en bekroonde oude binnenstad, die zijn Moorse erfgoed weerspiegelt, ontwaakt als een relikwie uit het verleden. Hier vormen smalle, bochtige en steile straatjes, steegjes, wallen en bastions een uniek stedelijk weefsel van kleine huizen die zich tegen de heuvels nestelen.

Frigiliana

Eerste prijs voor de verfraaiing van Spaanse dorpen

In 1982 won Frigiliana de eerste prijs voor de verfraaiing van Spaanse dorpen, wat waarschijnlijk het startpunt was om het als toeristische bestemming te vestigen. Sindsdien worden alle attracties van de stad gekoesterd en versterkt, waarbij niet alleen de oude binnenstad wordt benadrukt, maar ook andere elementen die Frigiliana tot een van de meest gewilde bestemmingen in de provincie hebben gemaakt.

Spain VIVAndalusia

Ligging Frigiliana

De geografische ligging, midden in het natuurpark en op vijf minuten van de kust, de festivals en tradities (met het Festival 3 Culturen als hoogtepunt), de gastronomie met een inheemse keuken waarbij suikerrietmelasse de hoofdrol speelt, het geprezen oude stadscentrum en een uitzonderlijk klimaat gedurende het hele jaar, hebben ervoor gezorgd dat Frigiliana steeds vaker wordt bezocht.

Frigiliana

Een van de mooiste dorpen van Spanje

Frigiliana, een van de mooiste dorpen van Spanje, maakt sinds januari 2015 deel uit van dit prestigieuze gezelschap. De Pueblos Más Bonitos de España omvat dorpen met minder dan 15.000 inwoners die aan strikte criteria voldoen, zoals het bieden van een kwalitatief natuurlijk of architectonisch erfgoed, evenals andere attracties en vereisten, waaronder stedelijke harmonie, uniformiteit in gebouwen en materialen van gevels en daken, en diverse voorzieningen zoals hotels, festivals, recreatie, cultuur, enzovoort.

Spain VIVAndalusia

Top Rural

In 2011 begon het boekingsportaal Top Rural met het selecteren van de 7 landelijke wonderen van Spanje. Deze jaarlijkse onderscheiding erkent de aantrekkelijkheid van 7 nationale bestemmingen in een landelijke omgeving. Het bijzondere van de prijs is het populaire karakter, aangezien duizenden gebruikers op sociale media de kandidaten voorstellen, waarna een eerste selectie van 20 bestemmingen wordt gemaakt. De stemming wordt vervolgens openbaar gemaakt, waarbij het publiek via hun stemmen de 7 bestemmingen kiest als landelijke wonderen van het lopende jaar.

Frigiliana

Landelijk wonder

In 2016 werd Frigiliana voorgesteld als een van de 20 kanshebbers om een landelijk wonder te worden. Het slaagde er uiteindelijk in om bij de 7 geselecteerden te horen en eindigde op de derde plaats met 9% van de stemmen.

Onze Tips

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Frigiliana zijn o.a. Nerja, Maro, Compéta, Torrox en Algarrobo | turismo

Pueblos Más Bonitos de España

Deel uitmaken van de Pueblos Más Bonitos de España of gekozen zijn als een van de 7 landelijke wonderen van Spanje in 2016 is slechts het gevolg van de inspanningen om het imago en het toeristische aanbod van Frigiliana te verbeteren. Als je ons nog niet hebt bezocht, kijken we ernaar uit je te verwelkomen.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram