Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Alcázar de la Puerta de Sevilla (Carmora)

een architectonische schat

Alcázar de la Puerta de Sevilla Carmona

"De Alcázar van de Puerta de Sevilla in Carmora. Een plek doordrenkt van geschiedenis en betovering, waar de echo's van het verleden fluisteren en de geest van de Andalusische cultuur leeft."

+13
°
C
H: +14°
L: +
Carmona (Seville)
Woensdag, 27 December
7-daagse weersvoorspelling
don vri zat zon maa din
+15° +16° +16° +16° +15° +16°
+ + + + + +

Alcázar de la Puerta de Sevilla

Alcázar de la Puerta de Sevilla in Carmona is een architectonische schat die eeuwen van westerse geschiedenis omvat. Hoewel archeologische vondsten teruggaan tot de 14e en 12e eeuw voor Christus, dateert de bouw ervan uit de 9e eeuw voor Christus. Dit monument, zelfs eerder erkend als historisch-kunstzinnig dan de Giralda van Sevilla, fungeert als een dagboek. Het vertelt over de mijlpalen en gebeurtenissen waarbij de stad betrokken is geweest of getuige van is geweest.

De geschiedenis

De stenen blokken van de Poort van Sevilla zijn stille getuigen van de diverse culturen die hun stempel hebben gedrukt op de regio. Van de bewoners van het binnenland van het Iberisch schiereiland tot Feniciërs, Carthagers, Romeinen, Arabieren en christenen.

In de 8e eeuw voor Christus bouwden de Carthagers een bolwerk op de oorspronkelijke toren. Waardoor het een robuust vierkant uiterlijk kreeg om de aanvallen van de Romeinse legers te weerstaan. In de tijd van Augustus versterkten en verbouwden de Romeinen de structuur. Waardoor het ensemble van poorten ontstond dat tot op de dag van vandaag te zien is. Bovenop het bastion bouwden ze een tempel waarvan de overblijfselen nog steeds te bewonderen zijn.

De sterkste stad in Bética

De Romeinse interventies, vooral tijdens de 1e eeuw na Christus, maakten van Carmona "de sterkste stad in Bética in de oudheid", zoals Cesar verklaarde. Het begrip van Caesar over de verdedigingscapaciteiten van de stad benadrukt het belang van deze aanpassingen.

Tijdens de islamitische overheersing vonden verschillende ingrepen plaats. Waaronder een hoefijzerboog uit de kaliefperiode in de 10e eeuw en een andere uit de Almohad-periode in de 12e eeuw. In de 14e eeuw, tijdens het bewind van koning Pedro I, werden verdere hervormingen in het complex uitgevoerd.

Islamitische overheersing

Tijdens de islamitische overheersing vonden verschillende ingrepen plaats, waaronder een hoefijzerboog uit de kaliefperiode in de 10e eeuw en een andere uit de Almohad-periode in de 12e eeuw. In de 14e eeuw, tijdens het bewind van koning Pedro I, werden verdere hervormingen in het complex uitgevoerd.

Alcázar de la Puerta de Sevilla: de laatste restauratie

In de jaren zestig werden de aangrenzende huizen van de Poort van Sevilla verwijderd, en in 1973 vonden de laatste restauraties plaats. Deze restauraties maakten de inrichting van de Zaal van de Gevangenen Beneden en Boven, de Patio van de Watertanks en de Toren van het Goud mogelijk. Vanaf laatstgenoemde locatie kun je genieten van prachtige uitzichten op de stedelijke omgeving van Carmona.

Onze Tips

Tot besluit

Samengevat is de Alcázar de la Puerta de Sevilla meer dan een monument; het is een visueel testament van de evolutie van Carmona door de eeuwen heen. Vanaf de oorsprong in de 9e eeuw voor Christus tot de Romeinse, islamitische en christelijke hervormingen heeft elk hoofdstuk van de geschiedenis zijn stempel gedrukt op dit indrukwekkende architectonische ensemble.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram