Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Convento de Hermanos Menores Capuchinos de Casares

Straalt eenvoud en spiritualiteit uit

Convento de Hermanos Menores Capuchinos de Casares

"Het Convento de Hermanos Menores Capuchinos in Casares straalt eenvoud en spiritualiteit uit, waar de stilte spreekt en de ziel rust vindt."

+14
°
C
H: +14°
L: +
Casares
Donderdag, 28 December
7-daagse weersvoorspelling
vri zat zon maa din woe
+18° +17° +17° +17° +18° +15°
+10° +10° + +11° +11° +12°

Convento de Hermanos Menores Capuchinos

Het Convento de Hermanos Menores Capuchinos in Casares straalt eenvoud en spiritualiteit uit, waar de stilte spreekt en de ziel rust vindt. In het jaar 1731 werd het Convento de Capuchinos in Casares opgericht met de goedkeuring van de kerk en de instemming van de hertog van Arcos.

De geschiedenis

Tussen 1810 en 1812, tijdens de Guerra de la Independencia, namen de monniken actief deel aan de verdediging van Casares, zowel in het stadscentrum bij het kasteel als als guerrillastrijders in verschillende detachementen. Als erkenning voor hun betrokkenheid werden San Francisco de Asís en Nuestra Sra. Virgen del Rosario del Campo uitgeroepen tot de nieuwe beschermheiligen van Casares.

De carlistische opstand

Het Capuchinoklooster van Casares steunde met voedsel en middelen de carlistische opstand in Andalusië in 1835. Tegelijkertijd werden de monniken verdreven, werden de goederen van het klooster onteigend en vond de onteigening plaats volgens het Decreto y Reglamento de venta de los bienes inmuebles del convento, waarbij alleen de kerk als eigendom behouden bleef.

Oase van eenvoud

Het Convento de Capuchinos was oorspronkelijk een oase van eenvoud en spiritualiteit, maar in de periode van 1810 tot 1812 transformeerde het tot een bolwerk van verdediging voor Casares. De monniken namen actief deel aan de strijd, zowel binnen de stadsmuren als in de guerrilla-eenheden. Ze werden niet alleen verdedigers van het geloof, maar ook van de fysieke integriteit van Casares.

Het klooster werd ontmanteld

Tussen 1835 en 1836 veranderde de rol van het klooster opnieuw. Het steunde de carlistische opstand in Andalusië, maar de prijs was hoog. De monniken werden verdreven, hun bezittingen werden ontnomen, en het klooster werd ontmanteld volgens het decreet en reglement voor de verkoop van onroerend goed van het klooster. Wat overbleef was alleen de kerk, als een stille getuige van wat ooit was.

Hoewel het fysieke klooster verdween, bleef de spirituele erfenis voortleven. San Francisco de Asís en Nuestra Sra. Virgen del Rosario del Campo werden blijvende beschermheiligen van Casares, en de herinnering aan de capuchijnen bleef geworteld in de geschiedenis van de stad.

Onze Tips

Andere leuke attracties in de buurt zijn o.a. Casco histórico, El Castillo, Blas Infante | turismo

Tot besluit

Ter conclusie kunnen we zeggen dat het Convento de Capuchinos, ondanks zijn verdwijning, een onschatbare bijdrage heeft geleverd aan de geschiedenis en het culturele erfgoed van Casares. Van eenvoud en spiritualiteit tot actieve deelname aan oorlogsinspanningen, het klooster heeft verschillende fasen doorgemaakt. Zijn nalatenschap blijft niet alleen bestaan in de stenen muren van de kerk, maar ook in de ziel van Casares, waar de stilte nog steeds de echo draagt van het verleden.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram