Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Archidona

In het hart van de Comarca Nororiental de Málaga

Archidona

"Archidona, een betoverend stukje Andalusië waar geschiedenis en schoonheid hand in hand gaan, als een dans van culturen door de tijd."

+8
°
C
H: +
L: +
Archidona
Woensdag, 20 December
7-daagse weersvoorspelling
don vri zat zon maa din
+12° +16° +14° +13° +13° +13°
+ + + + + +

Archidona

Archidona, gelegen in het hart van de Comarca Nororiental de Málaga, bevindt zich aan de voet van de Sierra de Gracia, omringd door de Sierras del Conjuro en Las Grajas. De strategische ligging bood zowel voordelen als nadelen voor de stad.

De stad profiteerde aan de ene kant van haar positie doordat ze een breed territorium domineerde. Vanaf deze plek had de stad een panoramisch uitzicht over het omliggende gebied.

Aan de andere kant ondervond Archidona de gevolgen van haar locatie aan de natuurlijke doorgang die de steden Granada en Sevilla met elkaar verbindt. Deze positie bracht de stad in het verleden vaak in het middelpunt van verschillende conflicten en opstanden.

Spain VIVAndalusia

De geschiedenis van Archidona

De geschiedenis van Archidona is nauw verbonden met de bewogen gebeurtenissen die plaatsvonden vanwege haar strategische positie. Gedurende de tijd heeft de stad talloze conflicten en opstanden meegemaakt, wat haar geschiedenis gevormd heeft tot een verhaal van veerkracht en strijd.

Spain VIVAndalusia

Festivals en feesten

De stad Archidona viert haar culturele erfgoed met levendige festivals en feesten. Deze evenementen weerspiegelen de tradities en de lokale identiteit van de bevolking. Ze bieden bezoekers de kans om de feestelijke sfeer te ervaren en deel te nemen aan de vieringen.

Spain VIVAndalusia

Bezienswaardigheden

De stad is rijk aan historische monumenten en bezienswaardigheden die getuigen van haar rijke verleden. Onder hen bevinden zich oude kerken, indrukwekkende architectuur en sfeervolle pleinen. Een bezoek aan deze sites biedt een boeiende reis door de geschiedenis van de stad.

Spain VIVAndalusia

Archidona vandaag

Vandaag de dag blijft Archidona een levendige gemeenschap met een rijke culturele erfenis. De stad heeft zich gemoderniseerd, maar behoudt nog steeds haar historische charme. Bezoekers kunnen genieten van de combinatie van het oude en het moderne, wat de stad uniek maakt.

Spain VIVAndalusia

Bereikbaarheid

De stad is goed bereikbaar, wat het voor bezoekers gemakkelijk maakt om deze historische stad te verkennen. De ligging tussen belangrijke steden zoals Granada en Sevilla maakt het een strategisch punt voor reizigers die de regio willen ontdekken.

Onze Tips

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Archidona zijn: AntequeraIznájar. | turismo

Ter Conclusie

De geschiedenis, ligging en levendige cultuur maken de stad tot een fascinerende bestemming. Haar positie tussen bergen en valleien heeft de stad zowel zegeningen als uitdagingen gebracht. Desondanks blijft Archidona een plek waar geschiedenis en moderniteit harmonieus samenkomen. Een bezoek aan deze stad biedt een onvergetelijke ervaring vol met ontdekkingen en culturele schatten.

 • De versterkte vesting, beschermd door een onoverkomelijke kloof die op zichzelf de positie verdedigde, en door twee opeenvolgende muren, moet onneembaar zijn geweest, zoals blijkt uit zowel Arabische als christelijke kronieken. Het is opgebouwd uit twee opeenvolgende muurcirkels, waarbij de eerste de hoogste is en de vesting beschermt.

  Hier bevindt zich de belangrijkste toren, in christelijke tijden bekend als de toren van eerbetoon, en het alcázar of de residentie van de wali. De tweede muur loopt langs de heuvelhelling en zou de medina of de moslimstad beschermen.

  De Poort van de Vesting is een bochtige poort, kenmerkend voor de islamitische militaire architectuur. Het Alcázar, gericht naar het oosten, heeft een vierkante plattegrond en moet de hoogste en best verdedigde toren zijn geweest, omdat hier het commandocentrum en de kamer van de wali of gouverneur van de vesting waren gevestigd.

 • Onder de ruïnes van het kasteel bevindt zich de Moskee, nu de Ermita de la Virgen de Gracia, Beschermheilige van Archidona. De toegang tot de moskee gebeurt via een binnenplaats die een half klooster probeert te imiteren, duidelijk beïnvloed door de Moorse stijl, gerenoveerd aan het einde van de 18e eeuw door de lokale ambachtslieden Francisco Berrocal en Francisco de Astorga, de laatste een ambachtsman van de Plaza Ochavada, met een zeer vergelijkbare stijl. Sinds 2013 herbergt het de "Interpretatiecentrum van de Mozarabische cultuur", dat een algemeen beeld geeft van de geschiedenis van Cerro de Gracia en de omgeving.

  Oprijzend in een hoek staat de minaret van de oude moskee, nu de klokkentoren, opgebouwd uit donkere bakstenen. De moskee behoudt nog steeds haar structuur en heeft het voorrecht de enige bewaard gebleven moskee in de provincie Málaga te zijn.

  Vanaf 1462, het jaar waarin Pedro Girón Maestre de Calatrava Archidona veroverde, werd de oude moskee verbouwd en aangepast voor het christelijke geloof, dienend als de eerste parochiekerk. De daar vereerde Maagd is de Virgen de Gracia, aan wie sinds de dagen die volgden op de verovering grote devotie wordt getoond in de hele regio.

 • logo casa
  Onze Tips
  Vind je deze site leuk?
  Inschrijven Nieuwsbrief
  Info Casa VIVAndalusia
  Vragen of Tips
  Hier adverteren

  AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

  We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

  Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

  Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

  Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

  Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

  Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

  We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

  klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

  VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

  Spanje VIVAndalusia
  Copyright © 2024 logiKa
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram