Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Villa Fortaleza de Castellar de la Frontera (Cádiz)

Uitzicht op het guadarranque-stuwmeer

Castellar de la Frontera

"De geschiedenis van Villa Fortaleza de Castellar de la Frontera weeft zich door de eeuwen heen als een levendig tapijt van legendes en verhalen. Waar elke steen fluistert over vervlogen tijden en heroïsche daden."

+16
°
C
H: +17°
L: +
Castellar de la Frontera
Vrijdag, 01 Maart
7-daagse weersvoorspelling
zat zon maa din woe don
+15° +15° +15° +18° +15° +12°
+ + + + + +

Villa Fortaleza

De vesting van castellar viejo staat op een heuvel met steile hellingen in het natuurpark los alcornocales. Tussen de rivieren guadarranque en hozgarganta, met uitzicht op het guadarranque-stuwmeer en de bossen op de hellingen. Evenals gibraltar en de straat van gibraltar, net buiten de huidige locatie van de stad castellar de la frontera, in de provincie cádiz.

Geschiedenis

Zoals de naam al aangeeft, bevond deze arabische vesting uit de 13e eeuw zich op een grenspositie, ter verdediging van het taifa-koninkrijk van algeciras. Het was vroeger de residentie van de graven van castellar.

Architectuur

Het heeft een onregelmatige plattegrond en een ommuurd terrein met barbacanes, torens, flankerende torens en vierkante en ronde hoektorens, sommige bekroond met kantelen. Opvallend zijn de torens van de ingang, met verdedigingselementen zoals de barbacanes die de toegang tot het kasteel verdedigen. Doorboord met schietgaten en een deur in een bocht onder een prachtige hoefijzerboog omlijst door een andere boog.

Vanaf de kleine binnenplaats van het kasteel komt men in de binnenstad met witte huizen en smalle, bochtige straatjes vol bloemen. Opmerkelijke gebouwen zijn het kasteel van de graven van castellar. Met de donjon, het stadhuis en de kerk van de heilige verlosser, in barokstijl. Het lijkt eerder op een citadel, waarbij het kasteel het militaire gedeelte zou zijn, gescheiden van het administratieve en civiele gedeelte.

Conserveringstoestand

De ingang, met hoefijzerbogen die toegang geven tot het terrein waarbinnen het dorp onder de bescherming van het kasteel valt, is goed bewaard gebleven. Het werd gedeeltelijk gerestaureerd in 1979.

Bescherming

Het is uitgeroepen tot een cultureel erfgoed met de categorie monument (code: 110130001). Onder de bescherming van de algemene verklaring van het decreet van 22 april 1949 en de wet 16/1985 over het spaanse historische erfgoed.

Onze Tips

Leuke attracties in Castellar de la Frontera zijn o.a. Villa Fortaleza de CastellarConvento de San Miguel de la Almoraima | turismo

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram