Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Alcazaba de Málaga

Voormalig Moors fort

Arco de los Gigantas

"Hier, waar de Arcos de los Gigantes de hemel raken, ademt Antequera de grootsheid van de geschiedenis en het majestueuze landschap. Een plek waar de reuzenboog fluistert over vervlogen tijden."

+10
°
C
H: +13°
L: +
Antequera
Dinsdag, 19 December
7-daagse weersvoorspelling
woe don vri zat zon maa
+11° +13° +16° +16° +15° +13°
+ + + + + +

El Arco de los Gigantes

Het Arco de los Gigantes, gebouwd in 1585, is een prachtig voorbeeld van laat-renaissance architectuur. En getuigt van de stad's streven om haar renaissance karakter te legitimeren door middel van de Romeinse overblijfselen die op haar grondgebied zijn ontdekt.

El Arco de los Gigantes

De constructie

Het imposante metselwerk van het Arco de los Gigantes heeft een muur van meer dan 2 meter dik. Het herbergt een schat aan Latijnse standbeelden en grafstenen die afkomstig zijn uit nabijgelegen Romeinse steden. Dit geeft niet alleen het respect voor het verleden weer, maar ook de ambitie van de stad om haar eigen renaissancistische identiteit te bevestigen.

Het Arco, met een hoogte van 7 meter, opent zich majestueus en onthult een indrukwekkend erfgoed aan Latijnse sculpturen en inscripties. De jarra de azucenas (lelievaas) op de keystone, evenals het kasteel en de leeuw op de kroonlijst, vormen samen het stadswapen, symbolen van trots en erkenning van de geschiedenis.

Arco de los Gigantas

Renaissancisme

Omdat het Arco de los Gigantes een monumentaal statement is, versterkt het niet alleen de fysieke structuur van de stad, maar ook haar culturele en historische identiteit. De keuze van het stadsbestuur om de ontdekte Latijnse artefacten te plaatsen, is een strategische zet om het renaissancisme van de stad te benadrukken en haar wortels in het oude Rome te versterken.

El Arco de los Gigantes

Cultureel erfgoed

Net als andere Europese steden uit die tijd was de stad geobsedeerd door het tonen van haar culturele erfgoed, en het Arco de los Gigantes was een middel om dit te doen. Door de rijke verzameling van Latijnse beelden en inscripties werd de stad een levend museum van haar eigen geschiedenis, waar bewoners en bezoekers konden rondwandelen en zich verbonden voelen met de erfenis van de oudheid.

Spain VIVAndalusia

Architectonisch meesterwerk

Maar het Arco de los Gigantes is meer dan alleen een architectonisch meesterwerk; het is een tastbaar bewijs van de voortdurende zoektocht naar identiteit en zelfbewustzijn van de stad. Terwijl de stad zichzelf presenteerde als een bolwerk van renaissancistische waarden, diende het Arco als een poort naar het verleden, waarin het heden en de geschiedenis met elkaar verweven waren.

Onze Tips

Andere leuke attracties in de buurt zijn o.a. de Alcazaba, Dolmen de Menga, Colegiata de Santa Maria la Mayor, Iglesia del Carmen. | turismo

Tot besluit

Ter conclusie heeft het Arco niet alleen de fysieke skyline van de stad bepaald, maar heeft het ook een symbolische rol gespeeld bij het verankeren van de stad in haar renaissancistische erfgoed. De keuze om Latijnse sculpturen en inscripties te integreren, onderstreept niet alleen de architecturale pracht, maar ook de diepgaande culturele verbondenheid met het oude Rome. Het Arco de los Gigantes blijft een tijdloos monument dat de tand des tijds heeft doorstaan en nog steeds een bron van trots en bewondering is voor de stad en haar inwoners.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram