Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Castillo de Zalia

Het belangrijkste verdedigingsbolwerk van de regio

Castillo de Zalia - Alcaucín

"Het Castillo de Zalia, een eeuwenoud bastion van geschiedenis en pracht, waar de stenen fluisteren en de tijd haar verhalen deelt."

+19
°
C
H: +19°
L: +13°
Alcaucín
Zondag, 19 November
7-daagse weersvoorspelling
maa din woe don vri zat
+22° +19° +15° +13° +16° +17°
+13° +11° + + + +

Castillo de Zalia

Het Castillo de Zalia, gelegen in de regio La Axarquía, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 12e eeuw. In die tijd diende het als het leiderscentrum voor omliggende boerderijen en als het belangrijkste verdedigingsbolwerk van de regio. Echter, in 1485 werd het veroverd door Castiliaanse troepen, en ondanks plannen voor herontwikkeling, lijken deze nooit te zijn uitgevoerd.

Spain VIVAndalusia

De geschiedenis

Net als veel andere hooggelegen gebieden in de provincie, speelde de geografisch strategische locatie van het kasteel een cruciale rol tijdens de opstand van Umar Ibn Hafsun tegen het Emiraat van Córdoba. Het bevindt zich tussen de kust en de hoogvlaktes in Granada, aan de Alcaucín-rivier en de Boquete de Zafarraya-grot. De eerste gedocumenteerde verwijzing naar het kasteel dateert uit 909 tijdens de burgeroorlog. In 1985 werd het uitgeroepen tot Cultureel Erfgoed.

Castillo de Zalia - Alcaucín

Een van de oudste overblijfselen van fortificaties

Dit kasteel is een van de oudste overblijfselen van fortificaties die de mensheid kent. Experts suggereren dat de oorspronkelijke constructie mogelijk door de Feniciërs is gebouwd en later is aangepast door andere beschavingen.

Wat zeker is, is dat het kasteel bezet was door de Arabieren en later door de christenen, die het gebruikten als een "gevangenis-bisschopszetel voor rusteloze Moorse bekeerlingen".

Spain VIVAndalusia

Het kasteel dankt zijn naam aan koningin Zalia

Volgens Diego Vázquez Otero geloven velen dat dit mogelijk de overblijfselen zijn van het oude Odyscia, het toneel van ongelooflijke avonturen van Odysseus, koning van Ithaca, tijdens een van zijn reizen door het gebied.

Het kasteel dankt zijn naam aan koningin Zalia, die volgens de legende dagelijks afdaalde naar de rivier om te baden.

Spain VIVAndalusia

Een christelijke legende

Een christelijke legende verhaalt dat de bisschop van Málaga, Salia Patricio, naar het dorp kwam om zijn mensen te bekeren, maar dat hij niet in staat was zijn missie te voltooien. Het verhaal gaat dat als straf de grond openging en slangen tevoorschijn kwamen, die de inwoners van Salia overdag beten. Uiteindelijk werden de mensen gedwongen het dorp te ontvluchten, dat sindsdien verlaten is.

Onze Tips

Tot besluit

Ter conclusie is de Alcazaba de Málaga niet alleen een tastbare herinnering aan het Moorse tijdperk, maar ook een levendig monument dat de diversiteit van de regio weerspiegelt. Met gemakkelijke bereikbaarheid vanuit het stadscentrum, biedt het een boeiende reis door de geschiedenis, met een spectaculair uitzicht als extra beloning voor degenen die de klim wagen. Een bezoek aan de Alcazaba is een absolute must voor iedereen die de rijke cultuur en erfgoed van Málaga wil ervaren.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram