Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Parque Genovés de Cádiz

Een Oase van Rust in het Hart van Cádiz

Parque Genovés

"Laat je zintuigen ontwaken in de weelderige schoonheid van Parque Genovés, waar de natuur fluistert en de geest tot rust komt."

+15
°
C
H: +16°
L: +11°
Cádiz
Maandag, 25 December
7-daagse weersvoorspelling
din woe don vri zat zon
+15° +17° +17° +16° +16° +17°
+10° +10° +11° +12° +12° +

Parque Genovés

Het Parque Genovés, gelegen naast het historische centrum van Cádiz en omgeven door de oude stadsmuren, is een ware oase voor bezoekers. Oorspronkelijk bekend als het "Paseo del perejil", onderging het in de late 18e eeuw een transformatie en verbetering. Hoewel het in die tijd vooral populair was als wandelpad, werd het in het midden van de 19e eeuw uitgebreid en omgevormd tot een weelderig park, nu bekend als het "Paseo de las Delicias".

Botanische schatkamer van groot belang

De transformatie van het park kwam echter pas echt tot stand aan het einde van de 19e eeuw, dankzij de inspanningen van de Valenciaanse tuinarchitect Eduardo Genovés y Puig. Hij veranderde het park in een botanische schatkamer van groot belang, waar bezoekers kunnen genieten van een diversiteit aan planten en bomen.

Een geliefde bestemming

Het Parque Genovés is niet alleen een plek van botanische pracht, maar ook een ideale ruimte voor gezinnen. Ouders kunnen ontspannen in de schaduw terwijl kinderen spelen en plezier maken. De combinatie van natuurlijke schoonheid en speelruimte maakt het park tot een geliefde bestemming voor zowel lokale bewoners als toeristen.

Gratis toegankelijk

Een van de grootste voordelen van het Parque Genovés is dat het gratis toegankelijk is voor het publiek. Dit draagt bij aan de inclusiviteit van de ruimte, waardoor iedereen kan genieten van de schoonheid en rust die het park te bieden heeft.

Hele dag geopend

Het park is de hele dag geopend, waardoor bezoekers de flexibiliteit hebben om op elk moment van de dag te komen en te genieten van de serene omgeving. Of het nu 's ochtends vroeg is voor een rustige wandeling of' s avonds laat voor een ontspannen picknick, het Parque Genovés staat altijd open voor bezoekers.

Onze Tips

Tot besluit

Kortom, het Parque Genovés is een must-visit bestemming in Cádiz, waar natuurlijke schoonheid, speelruimte voor kinderen en gratis toegang samenkomen om een onvergetelijke ervaring te bieden voor alle bezoekers.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram