Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Festival Internacional de Música y Danza de Granada

"Het Festival Internacional de Música y Danza de Granada viert de harmonie tussen klanken en bewegingen, waar culturen samenkomen en de ziel van Granada zich laat horen in een wereld van muziek en dans."

Festival Internacional de Música y Danza de Granada

Het Festival Internacional de Música y Danza de Granada, dat zijn oorsprong vindt in de Alhambra. Het is een viering van de culturele rijkdom die Granada te bieden heeft. Het ontstaat in een periode waarin Granada een cruciaal deel van "de universalización de España" doormaakt volgens historicus Juan Marichal. Deze fase, tussen de tweede en de helft van de derde decennium van de 20e eeuw, markeert een periode van expansie en receptie. Waarin het beste van de Spaanse culturele traditie de wereld verovert en tegelijkertijd invloeden van buitenaf de Spaanse cultuur verrijken.

Granada schittert

Granada schittert in deze tijd met werken als "La vida breve" en "El amor brujo" van Falla, die Parijs betoveren. Het is een periode waarin "Noches en los jardines de España" wordt ingeschreven in het veeleisende panorama van de nieuwe muziek. Hier bereikt het samenkomen van nieuwigheden en traditie in Granada zijn hoogtepunt. Falla graaft diep in de wortels van het cante jondo. Maakt tegelijkertijd een sprong naar moderniteit die reikt tot aan het niveau van Stravinsky's Petrouchka of "Histoire du soldat".

Wanneer "El retablo de maese Pedro" in Parijs in première gaat, wordt het een internationale erkenning van de verborgen schatten die zich in Granada aan het ontwikkelen waren. Dit is het Granada van de Fiesta de Reyes in 1923 bij de familie García Lorca en het atelier van poppen en marionetten van Hermenegildo Lanz. De stad straalt in de universaliteit van creativiteit. Wat de creatieve verbeelding van degenen die het nooit hebben bezocht, erop projecteert.

Viering van de muzikale overvloed

Het Festival de Música y Danza de Granada is ontstaan om dit culturele erfgoed te omarmen en door te geven. Om de band tussen de denkbeeldige en echte stad te versterken, tussen de volkse en geleerde tradities van Andalusië. En het immense erfgoed van de Europese muzikale cultuur.

Het festival is een viering van de muzikale overvloed die voortkomt uit de ontmoeting van verschillende invloeden. Een terugkeer naar het beste van die tijd. Falla en Lorca koesterden zowel de traditie van volksliederen als de verontrustende muziek die leek te vragen om nieuwe oren om gewaardeerd te worden. Ze werkten op de schaal van het minimale en het onmetelijke, in lijn met de dromen die de stad inspireerde. Hun gevoeligheden resoneerden in heel Europa en de culturele elite van Buenos Aires en New York.

Besluit: Festival Internacional de Música y Danza

In essentie vertegenwoordigt het  de universele aantrekkingskracht van de stad en haar vermogen om culturele grenzen te overstijgen, van het lokale naar het globale podium. Het is een viering van de harmonieuze symbiose tussen het verleden en de toekomst, tussen traditie en vernieuwing, die de stad Granada definieert.

meer info: website

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram