Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Plaza de Toros de Ronda

Een Historische Bakermat van de Tauromaquia

Ronda, Plaza de Torres

"De Plaza de Toros de Ronda, waar traditie en passie samenkomen, omarmt de ziel van Andalusië in al zijn glorie."

+9
°
C
H: +12°
L: +
Ronda
Vrijdag, 23 Februari
7-daagse weersvoorspelling
zat zon maa din woe don
+ +11° +10° + +10° +12°
+ + + + + +

Plaza de Toros

Ronda wordt beschouwd als een van de bakermatten van de moderne tauromaquia, ontstaan in de 18e eeuw. Dit komt omdat de behoeften aan territoriale verdediging leidden tot de oprichting van de Real Maestranza de Caballería de Ronda door Felipe II in 1572, om het noodzakelijke beheer van paarden te handhaven. Deze reserveerde een ruimte in de stad voor paardrijoefeningen. Hier werden traditionele vaardigheidsspelen met stieren opgenomen, zoals gebruikelijk was in Spanje sinds de Middeleeuwen.

Pedro Romero: Een Legendarische Figuur

In de 18e eeuw namen de stierenvechters te voet het stokje over van de ridders in de stierspelen. Zo ontstond in Ronda de Romero-familie, die gedurende drie generaties de meest opmerkelijke stierenvechters van die tijd samenbracht. Onder hen schittert Pedro Romero (1754-1839), een hoogtepunt in de tauromaquia. Na meer dan 5000 stieren te hebben getoetst zonder ook maar de geringste schram op te lopen, trok hij zich terug. Zijn persoonlijkheid zorgde ervoor dat zijn beroep maatschappelijke waardigheid en respect verwierf, door moed, behendigheid en esthetisch gevoel te combineren.

De Prachtige Plaza de Toros en de Ordoñez-dynastie

De bloei van het stierenvechten leidde tot de bouw van de beroemde Plaza de Toros door de Real Maestranza de Caballería de Ronda. Een werk toegeschreven aan Martín de Aldehuela, dezelfde architect achter de majestueuze Puente Nuevo over de Tajo de Ronda. In de 20e eeuw vormde een tweede dynastie van Rondaanse stierenvechters, de Ordoñez, een andere bijdrage aan de geschiedenis van de tauromaquia. Cayetano Ordoñez en zijn zoon Antonio wekten door hun kijk op het stierenvechten de interesse van illustere figuren zoals Orson Wells en Ernest Hemingway.

De Legendarische Corrida Goyesca

Het was Antonio Ordóñez die in 1954 de wereldwijd bekende corrida goyesca creëerde, waarbij de versiering en de kledij ons terugvoeren naar de tijd van de schilder Goya. Binnenin de Plaza de Toros de Ronda kunnen bezoekers het Tauromaquia-museum, de Real Guarnicionería van het huis van Orleans en de collectie oude vuurwapens bezichtigen.

Onze Tips

Praktische Informatie

Toegangsprijzen variëren van € 5 voor scholen (onder de 16 jaar) tot € 9,50 voor algemene toegang met audiogids. Groepen vanaf 15 personen betalen € 7 per persoon. De Plaza de Toros is elke dag open van 10:00 tot 20:00 uur, met de laatste toegang een half uur voor sluitingstijd.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram