Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Museo Palacio Episcopal ARS Málaga

Een Juweel van de Málagaanse Civiele Architectuur

Palacio Episcopal Málaga

"Verbonden met geschiedenis, doordrenkt met kunst; het Museo Palacio Episcopal ARS Málaga onthult de schoonheid van het verleden en inspireert de creativiteit van de toekomst."

+19
°
C
H: +20°
L: +12°
Málaga
Woensdag, 22 November
7-daagse weersvoorspelling
don vri zat zon maa din
+17° +21° +21° +19° +20° +22°
+12° +11° +12° +12° +13° +14°

Museo Palacio Episcopal ARS Málaga

Het Museo Palacio Episcopal ARS Málaga, gelegen in het hart van Málaga, is een schitterend voorbeeld van de lokale civiele architectuur, doordrenkt met de inspiratie van het late 18e-eeuwse barok. De gevel van het museum harmonieert perfect met die van de nabijgelegen kathedraal. Het meest opvallende element is het centrale deel met drie boven elkaar geplaatste openingen. De hoogste herbergt een nis met een beeld van de Virgen de las Angustias, vervaardigd door de beeldhouwer Fernando Ortiz.

Een Geschenk aan de Kunstscène van Málaga

ARS Málaga, een kunstruimte die onder het gezag van het bisdom Málaga valt, werd mogelijk gemaakt door de genereuze schenking van het echtpaar Jiménez-Arellano Alonso. Het museum organiseert belangrijke tijdelijke tentoonstellingen die verband houden met de barok, waarbij het bezoekersschema varieert. Bovendien herbergt het een permanente tentoonstelling van Afrikaanse kunst.

Een Architecturale Dans met de Catedral

De architectonische pracht van ARS Málaga komt tot uiting in de doordachte plaatsing van het museum, waarvan de gevel naadloos aansluit op die van de kathedraal. De gelaagde opbouw van de gevel, met het imposante centrale deel, weerspiegelt het artistieke raffinement van het late barokke tijdperk. De Virgen de las Angustias in de bovenste nis voegt een religieus tintje toe aan de architecturale compositie.

Een Cultureel Trefpunt met Wereldwijde Accenten

Dankzij de gulle donatie van het echtpaar Jiménez-Arellano Alonso heeft ARS Málaga zich ontwikkeld tot een cultureel knooppunt in de regio. Naast de tentoonstellingen gerelateerd aan het barokke tijdperk, biedt het museum een blijvende blik op Afrikaanse kunst. Deze diversiteit weerspiegelt niet alleen de rijkdom van de collecties, maar ook het streven naar een bredere culturele horizon.

Een Oase van Creativiteit met Wisselende Gezichten

ARS Málaga onderscheidt zich door zijn vermogen om voortdurend te evolueren. Met wisselende openingstijden om bezoekers flexibiliteit te bieden, ademt het museum een sfeer van creativiteit en ontdekking. Of het nu gaat om het bewonderen van barokke meesterwerken of het verkennen van de diepgang van Afrikaanse kunst, ARS Málaga blijft een levendige en inspirerende bestemming.

Onze Tips

Tip: Pablo Picasso Museum, Casa Natal en tour door Malaga

Ontdek de geschiedenis van het prachtige Malaga door de ogen van Picasso: bezoek locaties die belangrijk zijn voor zijn leven en leer hoe de stad hem inspireerde. Bekijk hoogtepunten van de stad tijdens een begeleide wandeling. Meer info klik hier

Voor bepaalde uitstappen is het verstandig op voorhand tickets te bestellen. Zo voorkom je lange wachtrijen en ben je zeker dat het niet uitverkocht is. Bijvoorbeeld voor het Alhambra in Granada en Caminito del Rey, waar ze maar een beperkt aantal bezoekers toelaten kan je best enkele maanden op voorhand reserveren.

Bestel hier tickets en begeleide rondleidingen aan voordelige prijzen. (klik links)

Málaga

Tot besluit

Het Museo Palacio Episcopal ARS Málaga staat niet alleen bekend om zijn architecturale pracht, maar ook om zijn rijke culturele bijdrage aan Málaga. Als een samensmelting van geschiedenis, kunst en religie biedt het museum bezoekers een unieke reis door het late barokke tijdperk en de schatten van Afrikaanse creativiteit. Een bezoek aan ARS Málaga is niet alleen een duik in het verleden, maar ook een ontdekkingsreis naar de diversiteit van de menselijke expressie.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram