Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Laguna de Fuente de Piedra

"Laguna de Fuente de Piedra, waar de rust van het water de ziel streelt en de natuur haar verhaal fluistert."
Lagune de Fuente de Piedra

Laguna de Fuente de Piedra Nature Reserve

De Laguna de Fuente de Piedra Nature Reserve is een van de meest belangrijke broedgebieden voor de gewone flamingo (Phoenicoptus Rober Roseus) op het Iberisch Schiereiland. Tevens dient het als nest- en broedplaats voor andere vogels, waardoor het een van de belangrijkste wetlands in Andalusië is.

Met een oppervlakte van 1,486.59 hectare behoort het tot de endorheïsche groep van lagunes in het gebied van Antequera. De lagune heeft een elliptische vorm, met afmetingen van 2.5 km op de kleine as en 6.7 km op de grote as. Regenval is de enige waterbron voor het systeem, verdeeld tussen directe neerslag op de lagune, oppervlakteafvoer en grondwater. De enige uitstroom uit de lagune is via verdamping, wat de gesloten aard ervan bepaalt. Op het oppervlak stromen vier beken van verschillende grootte de lagune in. De Charcón of Humilladero-beek, de Arenales-beek, de Mari Fernández-beek en de belangrijkste, die ontspringt aan de voet van de Camorra de Mollina, de Santillán-beek.

Flamboyante flamingo's

Laguna de Fuente de Piedra is niet alleen een thuis voor de flamboyante flamingo's, maar ook voor een gevarieerde populatie van andere vogelsoorten. Dit maakt het tot een ecologisch waardevol gebied en een bron van biodiversiteit. Omdat het een gesloten systeem is, is de lagune afhankelijk van neerslag en andere waterbronnen om zijn evenwicht te behouden.

Het gebied is niet alleen van belang vanwege zijn natuurlijke schoonheid en biodiversiteit, maar het speelt ook een cruciale rol bij het behoud van verschillende vogelsoorten. Waaronder bedreigde en kwetsbare soorten. Maar het behoud van Laguna de Fuente de Piedra staat voor uitdagingen. Met factoren zoals klimaatverandering en menselijke activiteiten die een impact hebben op het delicate ecosysteem.

Net als andere wetlands wereldwijd staat Laguna de Fuente de Piedra onder druk vanwege menselijke ingrepen. En de noodzaak om duurzaam beheer te waarborgen. Er zijn inspanningen nodig om de natuurlijke watercyclus te behouden en om verantwoord toerisme te bevorderen. Op deze manierkunnen bezoekers genieten van deze prachtige omgeving zonder schade toe te brengen aan het ecosysteem.

Besluit

Ter conclusie is de Laguna de Fuente de Piedra Nature Reserve niet alleen een adembenemende plek, maar ook een cruciale habitat voor vogels in de regio. Het behoud ervan vereist gezamenlijke inspanningen van lokale gemeenschappen, natuurbeschermingsorganisaties en beleidsmakers.  Dit om de unieke biodiversiteit te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram