Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Fería Goyesca de Pedro Romero

"In de dans van de arena weerklinkt de echo van eeuwenoude passie, waar de Goyesca-stijl en de moed van Pedro Romero samenkomen in een tijdloos schouwspel van traditie en eer."

Fería Goyesca de Pedro Romero

In de eerste week van september hult Ronda zich in feestelijke pracht voor de jaarlijkse Fería Goyesca de Pedro Romero . De straten zijn getooid met traditionele "covers" en kleurrijke lantaarns sieren elke hoek van de gemeente. De feeststemming begint al eind augustus met het traditionele Cante Grande Festival, de presentatie van de Goyescas Ladies en de officiële Proclamatie van de Feria in het Blas Infante Auditorium.

Zodra de bekende Feria begint, trekken de praalwagens door de straten van de stad, die worden overspoeld door de parade, in afwachting van een van de meest verwachte momenten van de feestweek: de verlichting van El Real. Dit markeert het begin van de grootschalige festiviteiten in Ronda. Dagen die gedomineerd worden door kleur en muziek worden gevierd met de heerlijke lokale wijn. Een geliefd hoogtepunt voor de inwoners van Ronda is het Goyesco-stierenvechtfeest. Een stierengevecht met een bijzondere sfeer, aangezien het plaatsvindt in de eeuwenoude stierenarena van de gemeente, die ondanks zijn twee eeuwen jonge uitstraling behoudt.

Live muziek, gezellige kraampjes, concerten

Geniet van de levendige sfeer in de straten en op de Feria met live muziek, gezellige kraampjes, concerten en de heerlijke gastronomie tijdens de feestweek van Ronda.

Omdat de straten zijn versierd en de lantaarns kleur toevoegen, voelt men de feeststemming al eind augustus. Maar het echte spektakel begint met de indrukwekkende parade van praalwagens, net als de verlichting van El Real die het startschot geeft voor de feestweek. Ter conclusie van deze bruisende dagen vormt het Goyesco-stierenvechtfeest een hoogtepunt in de eeuwenoude stierenarena, wat zorgt voor een unieke en onvergetelijke ervaring tijdens de Feria y Fiestas de Pedro Romero in Ronda.

meer info: website

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram