Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Vélez-Málaga

Hoofdstad van de Axarquía-regio

Vélez-Málaga

"Vélez-Málaga: waar de zon glinstert op de Middellandse Zee en geschiedenis fluistert door de straten."

+19
°
C
H: +20°
L: +
Velez Malaga
Vrijdag, 01 Maart
7-daagse weersvoorspelling
zat zon maa din woe don
+17° +15° +19° +18° +16° +15°
+ + +10° +11° +10° +10°

Vélez-Málaga

Als hoofdstad van de Axarquía-regio is Vélez-Málaga de grootste en meest invloedrijke stad in het gebied, vanwege haar geschiedenis, cultuur en rijkdom. De vruchtbare gronden langs de rivier, gewijd aan fruit, groenten en subtropische gewassen, benadrukken haar belangrijke agrarische rol.

Oorsprong en Historie

Vélez-Málaga's oorsprong dateert van vóór de Arabische tijd, maar het was onder Arabisch bewind dat het uitgroeide tot een belangrijke stad vanwege haar rijkdom en strategische waarde. Het historisch centrum, bekend als de Villa, bewaart nog steeds enkele monumenten, zoals de Puerta Real en de Puerta de Antequera, naast kerken en kloosters.

Op de kustlijn zijn verschillende voormalige vissers- en agrarische dorpen getransformeerd tot toeristische trekpleisters, zoals Torre del Mar, met uitstekende strandfaciliteiten.

Belangrijke Gebeurtenissen en Erfgoed

Volgens legendes zou Vélez-Málaga gesticht zijn door de Feniciërs of zelfs Hercules. Archeologische opgravingen bevestigen bewoning vanaf de prehistorie, met sporen van Fenicische en Romeinse aanwezigheid.

In de 13e eeuw was Vélez-Málaga een prominente versterkte stad, die een belangrijke rol speelde in de conflicten tussen christenen en moslims. De stad werd veroverd door de Reyes Católicos in 1487, wat de weg vrijmaakte voor de val van Málaga.

Tijdens de Spaanse Successieoorlog vond voor de kust van Vélez-Málaga een belangrijke zeeslag plaats, waarbij Franse, Spaanse, Engelse en Nederlandse vloten betrokken waren.

In de 19e eeuw werd Vélez-Málaga getroffen door een verwoestende aardbeving en tijdens de Napoleontische oorlogen werden de stadsmuren opgeblazen door terugtrekkende troepen.

Toeristische Transformatie en Conclusie

In de tweede helft van de 20e eeuw onderging Vélez-Málaga een ingrijpende verandering door de opkomst van het toerisme. Deze ontwikkeling transformeerde de stad en haar omgeving, waardoor het een prominente bestemming werd aan de mediterrane kust.

Onze Tips

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Malaga zijn: Rincon de la VictoriaCasabermejaAloraMijas (Pueblo & Costa) en Benalmadena (Pueblo & Costa).

Conclusie

Vélez-Málaga, met haar rijke geschiedenis, cultureel erfgoed en bloeiende toeristische sector, blijft een belangrijk centrum in de Axarquía-regio, en een levendige bestemming voor zowel bezoekers als inwoners.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram