Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Palacios Nazaríes

Voormalig Moors fort

Nasrid-paleizen Granada

"Nestel je in de eeuwenoude stenen van de Alcazaba de Málaga en laat de geschiedenis fluisteren, waar elke steen een verhaal draagt en de tijd zich in de schaduw van de vestingmuren verstilt."

+19
°
C
H: +20°
L: +12°
Granada
Woensdag, 24 Januari
7-daagse weersvoorspelling
don vri zat zon maa din
+23° +23° +20° +18° +18° +16°
+13° +14° +13° +11° +10° +

Palacios Nazaríes

De Palacios Nazaríes vormen het kloppende hart van het Alhambra, een majestueus complex dat diende als de zetel van de sultans in het historische Granada. Deze adembenemende residentie, ooit de gebruikelijke verblijfplaats van de koningen, begon zijn constructie in de vroege veertiende eeuw. Drie opmerkelijke paleizen vormen samen deze weelderige setting.

El Mexuar

De oudste van de drie is El Mexuar, een ruimte die ooit diende voor vergaderingen van de koninklijke ministers en als locatie voor rechtspraak. Het Mexuar geeft een glimp van de rijke geschiedenis en de politieke besluitvorming binnen de muren van de Alhambra.

Naadloos volgend op El Mexuar is het paleis van Comares, gebouwd tijdens het bewind van Yusuf I. Hier omringt het hof van de Myrtus het paleis, met aan de zijkanten de kamers van de Ambassadeurs en de Kamer van de Boot. De Ambassadeurszaal bevindt zich binnen de Comares-toren en getuigt van de pracht van die tijd.

Het hoogtepunt van de Palacios Nazaríes

Het hoogtepunt van de Palacios Nazaríes is het paleis van de Leeuwen, opgetrokken tijdens de regering van Mohammed V. Het bestaat uit een centrale patio, het Patio de los Leones, omgeven door koninklijke kamers zoals die van de Mocárabes, de Koningen, Dos Hermanas, Ajimeces, het uitzichtpunt van Daraxa, de Abencerrajes en het Harem. Dit architectonisch meesterwerk weerspiegelt de verfijning en de artistieke pracht van het Moorse tijdperk.

Deze paleizen zijn niet alleen historische monumenten, maar ook een weergave van de politieke, sociale en culturele evolutie van die tijd. Vanwege hun ongekende schoonheid en betekenis trekken de Palacios Nazaríes jaarlijks talloze bezoekers van over de hele wereld aan.

Onze Tips

Tip: Alhambra en Nasrid Paleizen

Een essentiële tip voor een bezoek aan Granada is het verkennen van de adembenemende Alhambra en de Nasrid-paleizen. Om teleurstelling en lange wachttijden te vermijden, is het raadzaam om je toegang vooraf te regelen door ruim van tevoren online tickets te bestellen. Door dit te doen, verzeker je jezelf van een vlotte toegang tot deze historische en prachtige bezienswaardigheden, waardoor je optimaal kunt genieten van je tijd in Granada.

Bestel hier tickets en begeleide rondleidingen aan voordelige prijzen. (klik links)

Alhambra

Tot besluit

In conclusie zijn de Palacios Nazaríes niet alleen architecturale juweeltjes, maar ook getuigenissen van een rijk verleden. Hun intrinsieke verbinding met de geschiedenis van Granada en de Moorse overheersing maakt ze tot onmisbare bezienswaardigheden voor iedereen die de pracht van het Alhambra wil ervaren. Het is een reis door de tijd, omdat deze paleizen niet alleen fysieke structuren zijn, maar ook levende getuigen van een glorieus verleden.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram