Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

El Sendero Canillas De Aceituno - El Saltillo

Voormalig Moors fort

El Saltillo

"Op het kronkelende pad van Sendero Canillas de Aceituno naar El Saltillo ontdek je niet alleen de schoonheid van de natuur, maar ook de kracht van je eigen stappen. Laat elke stap een herinnering zijn aan de reis die je durfde te ondernemen."

+15
°
C
H: +15°
L: +
Canillas de Aceituno
Donderdag, 18 Januari
7-daagse weersvoorspelling
vri zat zon maa din woe
+12° +11° +12° +15° +17° +16°
+ + + + +10° +10°

El Sendero

Het Sendero Canillas de Aceituno - El Saltillo is een adembenemende wandelroute gelegen in de Sierra Tejeda. Met een duur van ongeveer 4 uur (heen en terug) en een moeilijkheidsgraad die varieert van gemiddeld tot hoog. Biedt deze route een avontuurlijke ervaring door smalle paden en steile kliffen. Het parcours strekt zich uit over 8 kilometer. Het geeft wandelaars de kans om een groot deel van de regio te bewonderen, met zicht op La Maroma en de indrukwekkende ravijn van de rivier Almanchares.

Van Canillas De Aceituno naar El Saltillo

Het startpunt van de route is het schilderachtige dorp Canillas de Aceituno. Van daaruit beklimt men de steile straten van het dorp tot aan de watergang die als gids dient voor de hele tocht. Tussen terrasvormige velden, met stenen muren die kleine boomgaarden, fruitbomen en olijfbomen ondersteunen, gaat de reis verder.

Het pad loopt parallel aan de weg in oostelijke richting. Waardoor wandelaars een ongeëvenaard panoramisch uitzicht hebben op de Axarquia-regio, enkele kustplaatsen, de zee en La Maroma. Wat deze route onderscheidt, is de constante aanwezigheid van water langs het traject. Wat het landschap verrijkt met dennen, jeneverbessen en verschillende soorten struikgewas.

El Albercon

Na ongeveer een half uur bereikt men El Albercon. Dit is een grote wateropslag waar een aanzienlijk deel van het irrigatiewater voor de velden wordt verzameld. Vanaf daar leidt het pad naar links, met een uitdagende en snelle klim. Het terrein vlakt opnieuw uit rond het Cerro de Juan Zamora, en na het oversteken van de La Mina-ravijn, bereikt men de overblijfselen van een landhuis en een bron.

Het pad volgt de watergang verder. Passeert een recent gebouwde installatie voor waterontharding en bereikt een uitkijkpunt boven het recreatiegebied La Rahije. Het landschap wordt gedomineerd door steile, grijze of witte rotsen. Gevormd door erosie van zanderige resten, en bruine materialen van leisteen.

Wilde geiten

Het is gebruikelijk om tijdens deze wandeling wilde geiten tegen te komen zonder al te veel lawaai te maken. Daarnaast kan men genieten van het vliegen van majestueuze adelaars, gieren en bergvogels zoals de collalba negra, de escribano montesino en de acentor alpino. Het gebied herbergt ook wilde zwijnen, herkenbaar aan sporen en markeringen.

Verderop kijkt het pad uit over de ravijn van de rivier Almanchares, bekend als El Saltillo. Hier bieden de diepte van de kloof en de indrukwekkende verticale wanden spectaculaire uitzichten. Met de zone genaamd Los Chímeneones en de top van La Maroma boven ons. Een beveiligde loopbrug beschermt tegen hoogteverschillen van meer dan 50 meter, maar voor mensen met hoogtevrees is voorzichtigheid geboden.

De kleine colada en grote colada

Na de kleine colada vervolgt het pad naar de grote colada. Tussen de twee loopbruggen bevindt zich de afdaling naar de hangbrug, die 54 meter lang is en 70 meter boven de grond hangt.

Vanaf dit punt kunnen wandelaars dezelfde route terugnemen of doorgaan naar Sedella. Het traject vanaf de hangbrug naar Sedella heeft een hoge moeilijkheidsgraad.

Onze Tips

Andere leuke attracties in de buurt zijn o.a. Cueva de Nerja, Museo de Nerja, Sendero Alcaucín - La Maroma | turismo

Tot besluit

Ter conclusie is de Alcazaba de Málaga niet alleen een tastbare herinnering aan het Moorse tijdperk, maar ook een levendig monument dat de diversiteit van de regio weerspiegelt. Met gemakkelijke bereikbaarheid vanuit het stadscentrum, biedt het een boeiende reis door de geschiedenis, met een spectaculair uitzicht als extra beloning voor degenen die de klim wagen. Een bezoek aan de Alcazaba is een absolute must voor iedereen die de rijke cultuur en erfgoed van Málaga wil ervaren.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram