Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Antigua Universidad de Baeza (Jaén)

Haar oorsprong kan worden getraceerd naar het jaar 1538

Antigua Universidad de Baeza

"Baeza, de 'Salamanca andaluza' genoemd, herbergt een rijke universitaire geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw."

+9
°
C
H: +10°
L: 0°
Baeza
Donderdag, 21 December
7-daagse weersvoorspelling
vri zat zon maa din woe
+14° +14° +13° +12° +12° +12°
+ + + + + +

Antigua Universidad de Baeza

De Antigua Universidad de Baeza, gelegen in de stad Baeza, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw. Haar oorsprong kan worden getraceerd naar het jaar 1538, toen paus Paulus III een bul uitvaardigde die de oprichting van het oorspronkelijke centrum mogelijk maakte. In die tijd waren er slechts een handvol universiteiten in heel Spanje, en Baeza's academische instelling begon gestaag aan prestige te winnen.

De geschiedenis

Het oorspronkelijke universiteitsgebouw stond op de plek waar nu het Museo de Baeza zich bevindt. De groeiende reputatie van de universiteit leidde ertoe dat Baeza bekend werd als de "Salamanca van Andalusië", een verwijzing naar de Castiliaanse stad Salamanca, die destijds de thuisbasis was van de meest prestigieuze universiteit.

Antigua Universidad vandaag

Vandaag de dag zet de academische traditie van Baeza zich voort met de Antonio Machado-campus van de Universidad Internacional de Andalucía. Deze moderne incarnatie van de universiteit bouwt voort op de erfenis van haar voorganger en draagt bij aan de voortdurende educatieve bloei van de stad.

De ligging van de universiteit in Baeza draagt bij aan de charme en het culturele erfgoed van de stad. De historische omgeving biedt een inspirerende setting voor studenten en bezoekers. Het huidige universitaire complex heeft wellicht een andere locatie dan het oorspronkelijke gebouw, maar het blijft een integraal onderdeel van Baeza's identiteit.

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid van de Antigua Universidad de Baeza is gunstig gelegen, waardoor zowel lokale als internationale studenten gemakkelijk toegang hebben tot de campus. De stad zelf is goed verbonden met verschillende transportmiddelen, waaronder wegen en openbaar vervoer, waardoor de universiteit gemakkelijk bereikbaar is voor degenen die haar willen bezoeken.

Toegang

Toegang tot de universiteit is mogelijk voor studenten die zijn ingeschreven aan de Universidad Internacional de Andalucía, evenals voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de historische en academische schatten die de campus te bieden heeft.

Onze Tips

Tip: Rondleiding door de stad

Ontdek de betoverende charme van deze Spaanse parel tijdens een onvergetelijke rondleiding. Bewonder de indrukwekkende gotische, renaissance- en barokke bouwstijlen die de stad sieren.

Om je ervaring te optimaliseren, raden we aan om je tickets en rondleidingen vooraf te reserveren. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je niets van het fascinerende erfgoed van Baeza mist.

Bestel hier tickets en begeleide rondleidingen aan voordelige prijzen. (klik links)

Antigua Universidad de Baeza

Tot besluit

In conclusie blijft de Antigua Universidad de Baeza een levendig centrum van leren en cultuur, geworteld in een eeuwenlange geschiedenis. Haar evolutie van een bescheiden begin in de 16e eeuw tot de moderne universiteit van vandaag getuigt van de blijvende betekenis van educatie in de regio en benadrukt Baeza's rol als een belangrijk academisch centrum in Andalusië. De combinatie van historische pracht en hedendaags onderwijs maakt een bezoek aan deze universiteit een verrijkende

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram