Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Plaza San Juan de Dios de Cádiz

Voorheen bekend als La Corredera

Plaza San Juan de Dios

"De Plaza San Juan de Dios in Cádiz: waar geschiedenis fluistert en de schoonheid van het verleden tot leven komt."

+15
°
C
H: +16°
L: +11°
Cádiz
Maandag, 25 December
7-daagse weersvoorspelling
din woe don vri zat zon
+15° +17° +17° +16° +16° +17°
+10° +10° +11° +12° +12° +

Plaza San Juan de Dios

De Plaza de San Juan de Dios, voorheen bekend als La Corredera, vormde ooit het hart van de stad en fungeerde als het centrale punt van stedelijke activiteiten. Het bevond zich buiten de stadsmuren, bij de originele Puerta del Mar, nu bekend als de Arco de la Pópulo. Dit kenmerkende plein had een onregelmatige indeling vanwege zijn oorspronkelijke ligging aan een van de mondingen van de oude zee die ooit door Cádiz liep.

Knooppunt van stedelijke bedrijvigheid

In de 16e eeuw diende de Plaza al als een knooppunt van stedelijke bedrijvigheid, nauw verbonden met de haven en met het stadhuis als middelpunt. Het commerciële karakter van de plaats bloeide op, vooral door de handel met Amerika. Hier werden talrijke exotische producten verkocht die door de vloten uit de Indiën werden meegebracht. Aan het eind van de 18e eeuw werd besloten tot de bouw van permanente marktpleinen, wat het geheel het karakter van een openbare markt gaf, wat zo bleef tot de opening van de Centrale Markt.

Enkele opmerkelijke gebouwen

Op de Plaza de San Juan de Dios zijn enkele opmerkelijke gebouwen te vinden, waaronder het stadhuis, de kerk van San Juan de Dios en het Casa de los Pazos Miranda.

Recente renovatie van Plaza de San Juan de Dios

Bovendien werd dankzij de recente renovatie van het plein, voltooid in 2012, de publieke ruimte volledig autovrij gemaakt en werden er nieuwe decoratieve elementen toegevoegd. Opvallend is het monument voor de politicus Sigismundo Moret, een geboren gaditano, dat voor dit plein werd hersteld. Dit monument stond er al sinds de opening ervan in 1909.

Onze Tips
logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram