Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Gran Teatro de Huelva

Neoklassieke ontwerp van Pedro Sánchez y Núñez

Huelva Gran-Teatro

"Het Gran Teatro de Huelva is niet alleen een plek van kunst en cultuur, maar ook een bron van inspiratie waar emoties tot leven komen op het podium."

+20
°
C
H: +21°
L: +13°
Huelva
Donderdag, 25 Januari
7-daagse weersvoorspelling
vri zat zon maa din woe
+21° +19° +18° +17° +17° +18°
+13° +13° +13° +12° +12° +12°

Gran Teatro de Huelva

Het Gran Teatro de Huelva, geopend op 30 augustus 1923, is het culturele hart van de stad. Het neoklassieke ontwerp van Pedro Sánchez y Núñez weerspiegelt de aspiraties van de lokale bourgeoisie, passend binnen de historische architectonische stroming van de 19e eeuw.

Almohadillado en drie ingangen met halfronde bogen

De buitenkant van het theater kenmerkt zich door almohadillado en drie ingangen met halfronde bogen voor het publiek. De centrale zone heeft indrukwekkende glas-in-loodramen, gedragen door podiumstukken versierd met maskers, en korinthische zuilen. Het derde niveau bevat versierde oculi en wordt bekroond door pinakels en een fronton met cartouche.

Intern eerder gericht op het opkomende "cinematógrafo"

Intern volgt het functionele ontwerp niet de traditionele theaterschema's, maar is het eerder gericht op het opkomende "cinematógrafo". De verhouding tussen de publieksruimte en het podium of de foyer is ongewoon vanwege de focus op een groter publieksbereik.

Van 1984 tot 1990 onderging het theater een grondige renovatie onder leiding van Antonio de la Lama. Deze renovatie behield het historische karakter terwijl het aanpaste aan moderne behoeften.

Een levendig cultureel centrum

Het Gran Teatro de Huelva blijft een levendig cultureel centrum, een symbool van architectonische pracht en functionele veelzijdigheid. Het combineert zijn rijke verleden met de eisen van het heden, waardoor het een integraal onderdeel is van de culturele identiteit van Huelva.

Onze Tips
logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram