Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Castellar de la Frontera

Een unieke mix van oude charme en moderne voorzieningen

Castillo De Castellar

"Castellar de la Frontera, waar geschiedenis en schoonheid elkaar omarmen, en de charme van het verleden de harten van vandaag betovert."

+14
°
C
H: +17°
L: +
Castellar de la Frontera
Vrijdag, 29 December
7-daagse weersvoorspelling
zat zon maa din woe don
+17° +17° +17° +19° +19° +14°
+11° + + + +11° +12°

Castellar de la Frontera

Castellar de la Frontera, gelegen in de regio Campo de Gibraltar in het zuidoosten van de provincie Cádiz, Andalusië, Spanje, heeft een rijke geschiedenis en biedt bezoekers een unieke mix van oude charme en moderne voorzieningen.

De stad bestaat uit drie belangrijke gebieden: het oude stadsgedeelte binnen de middeleeuwse vesting van het 14e-eeuwse kasteel, het nieuwe stadsgedeelte dat in 1971 werd gebouwd, en La Almoraima. De middeleeuwse vesting is een opvallende bezienswaardigheid en toont de historische wortels van Castellar de la Frontera.

Villa Fortaleza de Castellar de la Frontera

De geschiedenis van Castellar de la Frontera

Castellar de la Frontera heeft diepe wortels die teruggaan tot de Romeinse tijd. De middeleeuwse vesting diende als een strategisch bolwerk tijdens de Moorse overheersing en later als grenspost tijdens de christelijke herovering. De geschiedenis van Castellar weerspiegelt de complexe lagen van de Spaanse geschiedenis.

Convento de San Miguel de la Almoraima

Festivals en feesten

De stad viert verschillende festivals en feesten gedurende het jaar, waarvan de meeste diepgeworteld zijn in de lokale tradities. De Semana Santa (Heilige Week) brengt indrukwekkende processies en religieuze evenementen, terwijl het Romería de Castellar (begin mei) een kleurrijk spektakel is met traditionele muziek, dans en lekker eten. De jaarlijkse kermis in Castellar begint, zoals elk jaar, met de Kroningsceremonie van de Koninginnen en Hofdames.

La Almoraima

Bezienswaardigheden

De middeleeuwse vesting, gelegen op een heuveltop, domineert het landschap en biedt adembenemende uitzichten op de omgeving. Smalle straatjes en witgekalkte huizen vormen het schilderachtige decor van het oude stadsgedeelte. Verder te bewonderen: Finca La Almoraima, Convento de San Miguel de la Almoraima,  Torre de la Almoraima, Iglesia del Divino Salvador en  La Almoraima, bekend om zijn natuurlijke schoonheid, is een ideale plek voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Castellar de la Frontera vandaag

Castellar de la Frontera is niet alleen een plek van historische betekenis, maar ook een levendige gemeenschap met moderne voorzieningen. Het nieuwe stadsgedeelte weerspiegelt eigentijdse architectuur en biedt diverse winkels, restaurants en accommodaties. Bezoekers kunnen genieten van de lokale keuken en de gastvrijheid van de bewoners ervaren.

Bereikbaarheid

De stad is goed bereikbaar via twee belangrijke routes. Vanuit het oosten (Almería, Jaén, Málaga) bereikt u Castellar via de A-7 (Mediterrane snelweg), afslag 130 richting Guadiaro-Castellar-Sotogrande. Vanuit het westen (Sevilla, Cádiz) kunt u de A-381 nemen richting Jerez-Los Barrios en vervolgens de A-405 richting Algeciras-Ronda, waardoor u na 20 kilometer in Castellar aankomt.

Onze Tips

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Castellar de la Frontera zijn: Sotogrande | turismo

Ter Conclusie: Alcaucín, Een Juweel in het Hart van Andalusië

Castellar de la Frontera is een boeiende bestemming die zowel geschiedenis als moderniteit omarmt. Met zijn historische vesting, schilderachtige straatjes, levendige festivals en toegankelijkheid is het een must-visit locatie voor reizigers die de diversiteit van Zuid-Spanje willen ervaren. Ontdek de charme van Castellar de la Frontera en laat u betoveren door zijn unieke mix van verleden en heden.

Castellar de la Frontera, gelegen in de provincie Cádiz, herbergt het imposante Arabische fort, Castellar Viejo, gebouwd in de 13e eeuw. Strategisch gepositioneerd aan de grens van het Taifas-koninkrijk bij Algeciras, diende het als bolwerk en residentie voor de Condes de Castellar.

De onregelmatige plattegrond van het fort omvat verdedigingswerken zoals barbacanas, torens van verschillende vormen en flankerende torens. Opvallend zijn de torens bij de ingang met defensieve elementen, waaronder saeteras en een poort onder een prachtige boog. Het binnenplein leidt naar het witgekalkte dorp met smalle straatjes en bloemrijke hoekjes, waarin het alcázar van de Condes de Castellar, het stadhuis en de barokke kerk opvallen.

Net als een alcazaba, scheidt het kasteel de militaire zone van het administratieve en burgerlijke gebied. Vanaf hier biedt het adembenemende uitzichten op het Guadarranque-stuwmeer, de bossen en zelfs Gibraltar. Een historisch juweel in de betoverende omgeving van het natuurpark Los Alcornocales.

Het Casa Convento Almoraima, gesticht door Dona Beatriz Ramírez de Mendoza in 1603, diende als thuis voor de Mercedarios Descalzos. Gedurende eeuwen genoten ze bescherming van de condes de Castellar. Helaas werden ze in 1839 verdreven toen de staat het klooster onteigende.

In 1861 verwierf de hertog van Medinaceli, na een rechtszaak met de Hacienda Pública, het convent en het landgoed van La Almoraima. Hier transformeerde hij het tot een exclusief jachtgebied, waar edelen en invloedrijke personen jaarlijks samenkwamen voor weelderige jachtpartijen.

De Casa Convento was niet alleen een plek voor jacht, maar ook voor politieke bijeenkomsten. Zelfs koningin Victoria Eugenia was een frequente bezoekster. De uitgestrekte landerijen waren een bron van aanzienlijke inkomsten voor het hertogelijk huis, net als de talrijke bossen die elk jaar opnieuw opbrengsten opleverden.

Het landgoed La Almoraima, dat zich uitstrekt over 14.000 hectare in Castellar de la Frontera, is een van de grootste in Spanje. Landbouw, bosbouw, kurkproductie, jacht en toerisme floreren hier. De kurkeiken, quercus suber, leveren overvloedige kurk in een cyclus van zeven jaar. Verscholen in het natuurpark Los Alcornocales heet het landgoed het publiek welkom, mits ze worden begeleid door erkende gidsen.

Verken het per 4x4-tours, met tussenstops voor wildlife en het stervormige meer. De ruige paden vragen om voorbereiding. Kies voor paardrij- of mountainbiketours. Verwonder je over de uitgestrektheid van het landgoed en de afwezigheid van moderne ontwikkelingen - een unieke kans. Bezoek La Almoraima voor een onvergetelijke ervaring.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram