Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Molino de la Romera

Tegenwoordig een restaurant

Molino de la Romera, Carmona

"Het Molino de la Romera, waar geschiedenis en schoonheid samenkomen in het zachte gefluister van de wind, omarmt de ziel met de tijdloze rust van zijn eeuwenoude muren."

+13
°
C
H: +14°
L: +
Carmona (Seville)
Woensdag, 27 December
7-daagse weersvoorspelling
don vri zat zon maa din
+15° +16° +16° +16° +15° +16°
+ + + + + +

Molino de la Romera

Gelegen aan de "Ronda del Cenicero" in Carmona – vrij vertaald "asbakstraat" – kende deze plek tot voor kort normale woonhuizen met kleinschalige economische activiteiten, vaak gerelateerd aan het land. Denk aan veeteelt, het gebruik en stallen van lastdieren – vooral muilezels – of landbouwverwerking.

Het karakter van de molen, duidelijk beïnvloed door Mudejar-architectuur, doet vermoeden dat deze uit de late middeleeuwen stamt. Een baksteen met een Arabische inscriptie geeft ons een inkijkje in een tijd waarin de Islamitische tradities nog sterk aanwezig waren in de bevolking.

17e en 18e eeuw

In de 17e en 18e eeuw onderging de molen renovaties. De oude machines bestonden uit molenstenen en door dieren aangedreven maalstenen, met een toren en balkpers. Het was in bedrijf tot 1937. Daarna werden de molen en de balkkamers gebruikt als schuren, waarbij de vloeren en plinten met hun zwarte bitumen isolatie nog steeds bewaard zijn gebleven.

Punten van Interesse

Vandaag de dag is de Molino de la Romera omgetoverd tot een charmant restaurant met dezelfde naam, waarbij alle oude delen van deze prachtige olijfoliemolen behouden zijn.

De diverse kamers – de grote zaal met een open haard, de kamer met de balkpers, de kamer met de bogen, de kamer met de gewelven die deel uitmaakte van de oude schuur, de Arabische patio met een cisterne/tank die regenwater opslaat in de winter, en een pergola bedekt met wijnranken die schaduw en koelte biedt in de zomer.

Zowel vanaf de uitkijktoren, een van de hoogste punten in de stad, als vanaf wat ooit een kleine markt was, nu het terras van het restaurant, geniet men van spectaculair uitzicht.

Van Oude Molen naar Nieuw Restaurant

Ondanks de historische transformatie behoudt het restaurant de unieke kenmerken van de oude molen. Omdat het gebouw tot 1937 operationeel was, ademt elke steen geschiedenis. Maar nu, in de culinaire context, straalt het de warmte uit van een gastvrije eetgelegenheid.

Net Als in Vroeger Tijden, Nu in Eten

De restauratie heeft niet alleen het uiterlijk, maar ook de ziel van de molen behouden. Net als vroeger, toen de molen draaide op de kracht van dieren en de geur van olijfolie in de lucht hing, is het restaurant doordrenkt van nostalgie. De oude balkperskamer dient nu als een sfeervolle eetruimte waar gasten genieten van heerlijke gerechten.

Een Uitzichtpunt en Terras in Één

Vanaf de uitkijktoren, eens een plek van bedrijvigheid, en het voormalige marktplein, nu het restaurantterras, openbaart zich een adembenemend panorama. Omdat de uitkijktoren een van de hoogste punten is, strekt het zicht zich ver uit over de omgeving. Het terras biedt niet alleen culinaire geneugten, maar ook een visueel feest.

Onze Tips

Tot besluit

In conclusie heeft de Molino de la Romera niet alleen zijn historische erfgoed behouden, maar heeft het ook een nieuw leven gevonden als een betoverend restaurant. Omdat het verleden hier naadloos overgaat in het heden, vormt deze plek een brug tussen vervlogen tijden en hedendaagse genoegens. Het is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van de regio en een uitnodiging om te genieten van de culinaire pracht van het moment.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram