Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Museo de la Ciudad de Carmona

Ontdek de Geschiedenis en Kunst van Carmona in het Stadsmuseum

Museo de Carmona

"Nieuwsgierigheid opent de deuren van het Museo de la Ciudad de Carmona, waar geschiedenis fluistert en kunst spreekt."

+13
°
C
H: +14°
L: +
Carmona (Seville)
Woensdag, 27 December
7-daagse weersvoorspelling
don vri zat zon maa din
+15° +16° +16° +16° +15° +16°
+ + + + + +

Museo de la Ciudad de Carmona

In het hart van Carmona, Spanje, nodigt het Stadsmuseum je uit op een reis door de rijke geschiedenis van de stad. Die geschiedenis strekt zich uit over een indrukwekkende periode van een miljoen jaar. De museale schatten omvatten archeologische vondsten van het paleolithicum, calcolithicum, de periode van de Turdetani en de Andalusische tijd. Waarbij speciale aandacht voor de waardevolle overblijfselen uit de Tartessische (Vasos de Saltillo) en Romeinse tijdperken.

Geschiedenis ontvouwt zich voor je ogen

Tijdens een rondleiding door het museum ontvouwt de geschiedenis zich voor je ogen, met hoogtepunten zoals de intrigerende Vasos de Saltillo uit de Tartessische cultuur en indrukwekkende Romeinse overblijfselen. De artefacten bieden een boeiende kijk op het dagelijks leven en de cultuur van vervlogen tijden, waardoor bezoekers een dieper begrip krijgen van de evolutie van Carmona door de eeuwen heen.

Uitgebreide schilderijencollectie

Een bijzondere attractie van het museum is de uitgebreide schilderijencollectie, met werken van gerenommeerde kunstenaars zoals J. Arpa, Rodríguez Jaldón, en Valverde Lasarte. Deze kunstwerken belichten de artistieke flair die gedurende verschillende periodes in de geschiedenis van Carmona tot bloei kwam, waardoor bezoekers zowel historische als artistieke perspectieven kunnen waarderen.

Casa del Marqués de las Torres

El Museo de la Ciudad is gevestigd in de prachtige Casa del Marqués de las Torres, een voormalig paleis uit de 16e eeuw. Het historische karakter van het gebouw voegt een extra dimensie toe aan de algehele museumervaring, waardoor bezoekers zich onderdompelen in de rijke geschiedenis van Carmona terwijl ze door de eeuwenoude gangen dwalen.

El Museo de la Ciudad: waardevolle documenten

Voor degenen die meer willen ontdekken, biedt het museum en het Interpretatiecentrum van de Stad Carmona de mogelijkheid om waardevolle documenten van het erfgoed te bekijken. Dit voegt een educatieve dimensie toe aan het bezoek, waardoor bezoekers dieper kunnen graven in de geschiedenis en cultuur van deze betoverende stad.

Toegangsprijzen Museo de la Ciudad

De toegang tot dit culturele juweeltje is betaalbaar, met een algemeen tarief van €3 en een gereduceerd tarief van €1,50. Gratis bezoeken kunnen worden geraadpleegd, waardoor het museum toegankelijk is voor een breed publiek. Met een flexibel schema dat varieert tussen de seizoenen, biedt het Stadsmuseum van Carmona een boeiende en toegankelijke ervaring voor geschiedenisliefhebbers en kunstliefhebbers alike. Ontdek Carmona door de eeuwen heen, van het verre verleden tot de levendige kunstwereld van vandaag.

Onze Tips
logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram