Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Castillo de San Sebastián

Het tempelcomplex gewijd aan Moloch/Kronos

Spain VIVAndalusia

"Het Castillo de San Sebastián, waar geschiedenis fluistert en de zee verhalen vertelt."

+15
°
C
H: +16°
L: +11°
Cádiz
Maandag, 25 December
7-daagse weersvoorspelling
din woe don vri zat zon
+15° +17° +17° +16° +16° +17°
+10° +10° +11° +12° +12° +

Castillo de San Sebastián

Het tempelcomplex gewijd aan Moloch/Kronos, volgens de klassieke traditie, bevond zich op een klein eiland tijdens de Oudheid. Dit eiland herbergt nu het imposante Castillo de San Sebastián, vernoemd naar een kapel gebouwd in 1457 door de bemanning van een Venetiaans schip. Ze kregen toestemming om hier te stoppen en de pest te genezen die hen had getroffen. De Venetianen gebruikten de overblijfselen van een oude vuurtoren, die in 1613 werd vervangen door een wachttoren met zowel navigatie- als defensieve functies. De vuurtoren werd in de 18e eeuw herbouwd en in 1908 vervangen door de huidige structuur.

De geschiedenis

In 1706 werd er een kasteel gebouwd om de verdediging van deze locatie te versterken, toegankelijk via ophaalbruggen die de omtrek bedekten. Een borstwering omringde het eiland, behalve in het zuidelijke deel, waar de klif als voldoende werd beschouwd.

In 1860 werd deze borstwering vervangen door een substantiëlere versterking met kazematten aan de binnenzijde. In deze periode werd ook de huidige pier gebouwd die het eiland met het historische centrum verbindt.

Castillo de San Sebastián vandaag

Momenteel fungeert het Castillo de San Sebastián als tentoonstellingsruimte in de interne kazematten en als locatie voor concerten en andere recreatieve evenementen buiten.

Bereikbaarheid

Het eiland heeft een rijke geschiedenis, getuige het tempelcomplex en de latere verdedigingsstructuren. De bereikbaarheid is verbeterd met de bouw van de pier in 1860, die nu dienst doet als toegangspoort tot dit historische bolwerk.

 

Omdat het tempelcomplex in de oudheid op deze locatie stond, hebben latere generaties dit gebruikt als basis voor de bouw van het indrukwekkende Castillo de San Sebastián.

Maar het huidige gebruik van het kasteel verschilt aanzienlijk van zijn oorspronkelijke defensieve functie, aangezien het nu dient als een culturele en recreatieve ruimte.

Net als de Venetianen die in 1457 toestemming kregen om te stoppen en een kapel te bouwen, is het kasteel door de eeuwen heen getransformeerd en aangepast aan de behoeften van verschillende generaties.

Onze Tips
logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram