Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Baños Árabes Yacimiento Arqueológico, Ronda

Een Historisch Juweel

Baños Árabes de Ronda

"De geschiedenis leeft voort in de stenen van onze voorouders, fluisterend verhalen van lang vervlogen tijden."

+9
°
C
H: +12°
L: +
Ronda
Vrijdag, 23 Februari
7-daagse weersvoorspelling
zat zon maa din woe don
+ +11° +10° + +10° +12°
+ + + + + +

Baños Árabes Yacimiento Arqueológico

De Baños Árabes van Ronda, gebouwd tijdens de Nazarí-periode, zijn de best bewaarde Arabische badhuizen op het Iberisch Schiereiland. Ze bevinden zich in de oude Islamitische buitenwijk van de stad, in de Joodse wijk, net buiten wat ooit de Moorse medina van Ronda was.

Perfecte Locatie en Architectuur

Deze badhuizen werden gebouwd naast de Arroyo de las Culebras, een ideale plek voor watervoorziening. Water werd verplaatst via een goed bewaard gebleven noriasysteem. De moraliteit van het christendom en de overstromingen van de Guadalevín-rivier hebben uiteindelijk geleid tot hun begraving.

Opgravingen en Restauratie

Opgravingen die sinds 1935 zijn uitgevoerd, hebben de drie badkamers (koud, lauw en warm) en de met sterren doorkruiste gewelfde plafonds blootgelegd. Deze badkamers zijn verbonden door rondbogen en worden verlicht door sterachtige lichtopeningen. Er zijn ook delen van de ketels en waterleidingsystemen bewaard gebleven.

Een Historische Terugblik

De Baños Árabes weerspiegelen niet alleen de geavanceerde technische en architectonische vaardigheden van de Nazarí-cultuur, maar bieden ook een zeldzaam inzicht in het dagelijkse leven en de hygiënische praktijken van die tijd. Hun ontdekking en restauratie zijn cruciaal geweest voor het begrip van de Moorse geschiedenis en cultuur op het Iberisch Schiereiland.

Onze Tips

Tot besluit: Een Levendig Erfgoed

Tegenwoordig dienen de Baños Árabes als een levendig monument voor het culturele erfgoed van Ronda en trekken ze talloze bezoekers die gefascineerd zijn door hun geschiedenis en architectuur. Deze badhuizen belichamen de intrigerende en complexe relatie tussen de verschillende culturen die de geschiedenis van Spanje hebben gevormd.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram