Acht Rustige Kustdorpen in Spanje met Minder Toeristen in de Zomer

Nu de zomer aanbreekt in Spanje, trekken toeristen massaal naar de populaire kustbestemmingen, waardoor het lastig kan zijn om een rustig toevluchtsoord aan zee te vinden. Gelukkig zijn er te midden van de drukte van de toeristische hotspots nog verborgen juweeltjes te ontdekken. Als je op zoek bent naar een rustigere en authentiekere ervaring, overweeg dan een bezoek aan deze acht kustdorpen in Spanje, waar je kunt genieten van de schoonheid van de kustlijn en de drukte van vakantiegangers kunt vermijden.

Sabinosa, El Hierro
Voor de avontuurlijke reiziger die op zoek is naar een afgelegen bestemming, is Sabinosa op El Hierro, het kleinste van de Canarische Eilanden, een ideale keuze. Gelegen op een vulkanische helling, biedt Sabinosa adembenemende landschappen met wijngaarden, valleien en witgekalkte Canarische architectuur. Maak kennis met de folkloristische tradities en geniet van de lokale wijnen in dit afgelegen stadje.

Llucalcari, Mallorca
Hoewel Mallorca vaak wordt geassocieerd met bruisende steden en toeristische drukte, zijn er verborgen juweeltjes te vinden. Llucalcari, in de buurt van het pittoreske dorp Deià, biedt een rustige ontsnapping. De honingkleurige huizen, omringd door olijf-, pijn- en palmbomen, storten zich als het ware van de heuvel af naar de azuurblauwe Middellandse Zee.

Las Negras, Andalusië
Gelegen binnen het nationale park Cabo de Gata-Níjar in Almería is Las Negras een pittoresk dorp dat relatief onontdekt is door toeristen. Na een rit door Europa's enige woestijn, de Desierto de Tabernas, en het 'zeewater van Spanje', de kassen waarin het merendeel van Europa's fruit en groenten worden geteeld, bereik je dit kustparadijs. Las Negras heeft prachtige witgekalkte architectuur die contrasteert met het zwarte vulkanische zandstrand, omgeven door unieke geologische formaties.

La Algameca Chica, Murcia
Ten zuiden van Cartagena ligt La Algameca Chica, een klein dorp dat lijkt te zijn bevroren in de tijd. Zonder een fatsoenlijk watersysteem of aansluiting op elektriciteit vertrouwt deze gemeenschap op zonnepanelen en generatoren. Ondanks de bescheiden infrastructuur straalt het dorp zijn eigen charme uit en trekt het mensen aan die op zoek zijn naar een alternatieve levensstijl, ver weg van de drukte van het moderne leven.

O Barqueiro, Galicië
O Barqueiro, gelegen aan de monding van de Sor-rivier, is een charmant kustdorp dat bereikbaar is met de trein. De levendige huizen in primaire kleuren, rondom een kleine vissershaven, creëren een schilderachtig beeld dat doet denken aan een kindertekening. Bezoekers kunnen genieten van het uitgestrekte strand Praia de Area Longa of een schilderachtige wandeling maken langs de kliffen naar de vuurtoren Estaca de Bares.

Tazones, Asturië
Hoewel Lastres, Cudillero en Ribadesella bekende kustdorpen in Asturië zijn, biedt Tazones een rustiger alternatief. Omringd door een weelderige groene vallei heeft dit charmante dorp slechts 250 inwoners. Geniet van heerlijke zeevruchten en verken het nabijgelegen strand om sporen van dinosauriërs uit het Jurassicum-tijdperk te ontdekken.

Tamarit, Catalonië
Tamarit, dat zich op ongeveer 15 km van Tarragona bevindt, biedt een rustige kustontsnapping in het zuiden van Catalonië. Het dorp is de thuisbasis van het betoverende kasteel Tamarit, dat direct aan het strand ligt en vaak als trouwlocatie wordt gebruikt. Bezoekers kunnen ontspannen op het strand of een schilderachtige wandeling maken langs de kustroute Cami de Ronda, die helemaal naar Tarragona en verder loopt.

Mundaka, Baskenland
Verscholen aan de monding van het Urdaibai-biosfeerreservaat in Baskenland biedt Mundaka een vredige ontsnapping. Omringd door kleurrijke traditionele Baskische huizen kijkt dit kleine dorp uit op een baai en biedt het een spectaculair uitzicht op de wilde oceaandeiningen. Mundaka ligt op vijf minuten rijden of met de trein van de populaire stad Bermeo, maar voelt als een andere wereld.

Terwijl Spanje bekend staat om zijn levendige kustbestemmingen, bieden deze acht dorpen een vredige ontsnapping aan de toeristische drukte tijdens het zomerseizoen. Of je nu op zoek bent naar adembenemende natuurlijke landschappen, culturele authenticiteit of gewoon een rustig strandverblijf, deze verborgen juweeltjes wachten om ontdekt te worden. Omarm de charme en rust van deze kustdorpen en creëer onvergetelijke herinneringen, ver weg van de toeristische hotspots.
foto: Playa de Las Negras (c) www.cabogataalmeria.com

Meer Spanje nieuws, klik hier