Benahavis wordt overspoeld met Michelin sterrenchefs

Het belooft een druk jaar te worden voor het kleine dorpje Benahavis met twee belangrijke evenementen in het voorjaar die nationale koppen zullen halen. Het eerste evenement deze maand is het prestigieuze Chefs For Children-evenement, dat geld inzamelt voor terminaal zieke kinderen, georganiseerd door de Benahavis kookschool en het Anantara Villa Padierna Spa hotel. Het evenement zal de grootste sterren van de Spaanse gastronomische scene samenbrengen.

Naast negen drie-sterren Michelin-meesters, waaronder Elena Arzak, Eneko Atxa en Angel León, zullen er nog 38 andere Michelin-sterren chefs zijn, die heerlijke gerechten zullen serveren tijdens een galadiner dat geld inzamelt voor terminaal zieke kinderen. Het evenement, gesponsord door Porsche, Joselito ham en de Diputacion de Malaga, kost 350 euro per persoon, maar zal zeker een maaltijd zijn om nooit te vergeten.

Het evenement is ten bate van de Pequeno Deseo Foundation, opgericht in 2000. De chefs zullen workshops geven aan 150 lokale leerlingen van de Atalaya en Daidin scholen. Naast dat kinderen de kans krijgen om te koken met de topchefs van Spanje, zullen ze ook leren over gezonde voeding en smaakcombinaties om mee naar huis te nemen. Studenten van de Benahavis kookschool en docenten van de Le Cordon Bleu school in Madrid zullen ook helpen.

ChefsForChildren zal plaatsvinden op 24 april 2023 in het Hotel Anantara Villa Padierna Palace Benahavís Marbella Resort. Het evenement zal de beste koks van ons land bij elkaar brengen in een gastronomisch forum dat zal eindigen met een uitzonderlijk galadiner voor het goede doel met een buitengewoon menu.
meer info en tickets: chefsforchildren.es/

In mei zal het dorpje voor het eerst de populaire nationale trailbike competitie hosten. Het Campeonato de Espana de Trial zal door de nabijgelegen heuvels rijden op 28 mei.

(c) Foto Rene Asmussen

Meer Spanje nieuws