Cadiz verovert vier plekken in de 'Top 100' van belangrijkste toeristische bestemmingen in Spanje

Cadiz, een provincie in het zuiden van Spanje, heeft indruk gemaakt in de toerisme-industrie door vier plekken te veroveren in de prestigieuze 'Top 100'-lijst van belangrijkste toeristische bestemmingen in het land. Onder deze opmerkelijke locaties is Chiclana naar voren gekomen als een van de meest gewilde en dure toeristensteden, niet alleen in de provincie, maar in het hele land.

Conil, de eerste gemeente uit Cadiz die op de lijst verschijnt, bezet trots de 48e plek. Tegen het einde van 2022 had Conil al indrukwekkende 25.264 toeristische accommodaties. De verdeling van deze accommodaties bestond uit 24,9% hotels, 30% appartementen, campings en plattelandstoerisme, en 45% woningen die beschikbaar zijn voor toeristisch gebruik via verhuurplatforms. De bruisende toeristische activiteit in Conil resulteerde in de creatie van 2.404 banen gedurende het afgelopen jaar.

Na Conil neemt Chiclana de 53e positie in op de ranglijst. Het heeft indrukwekkende 22.738 bedden, waarvan 54,9% in hotels, 6,5% in appartementen en 38,6% in woningen zijn. De toerismesector in Chiclana floreert en zorgt voor een aanzienlijke werkgelegenheid van 4.100 banen.

Tarifa verovert de 64e plek op de lijst en vertegenwoordigt daarmee de meest toeristische gemeente in het gebied Campo de Gibraltar. Tarifa biedt in totaal 18.701 bedden aan, waarvan slechts 19% in hotels te vinden zijn, terwijl de overige opties alternatieve vormen van accommodatie omvatten. Ondanks dit weet Tarifa toch een aanzienlijke werkgelegenheid van 2.137 banen per jaar te genereren.

Tot slot neemt de hoofdstad van de provincie Cadiz, Cadiz zelf, trots een plek in op de top 100-lijst. Met een bewonderenswaardig aantal van 11.324 bedden, waarvan 56% onder de categorie toeristische accommodatie valt, draagt Cadiz aanzienlijk bij aan de toerismesector en zorgt voor de creatie van 2.611 banen.

De aanwezigheid van deze vier gemeenten uit Cadiz in de begeerde 'Top 100'-lijst benadrukt de groeiende bekendheid van de provincie als toeristische bestemming in Spanje. Met een divers aanbod aan accommodaties en attracties blijft Cadiz bezoekers van over de hele wereld boeien, waardoor de lokale economie wordt gestimuleerd en duizenden mensen werkgelegenheid vinden. Naarmate de provincie haar toeristische infrastructuur en aanbod verder verbetert, zal zij naar verwachting nog meer toeristen aantrekken en haar positie als een must-visit regio in Spanje verstevigen.

Meer Spanje nieuws, klik hier

Foto door Antonio Garcia Prats: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/stad-gebouw-architectuur-reizen-17089913/