De culinaire reis bij Restaurante Messina * Michelin sterren


* Messina, gevestigd in Marbella, is een culinaire droom gerealiseerd door chef Mauricio Giovanini en zijn vrouw, sommelier en restaurantmanager Pía Ninci. Oorspronkelijk afkomstig uit Argentinië, heeft Giovanini zijn creativiteit ontplooid door een eigenzinnige culinaire stijl te ontwikkelen.

In de keuken streeft hij naar harmonie en de zuiverheid van elke smaak, puttend uit zowel Europese als Latijns-Amerikaanse en mediterrane gastronomische tradities. Opmerkelijk is zijn speciale aandacht voor het Libanese culinaire erfgoed. Wat deze culinaire ervaring echt uniek maakt, is het inzicht van de chef dat de essentie van smaak rust in de vloeibare component van voedsel.

Giovanini benadrukt het gebruik van pure sappen en hun derivaten, zoals concentraten en crèmes, als kernaspecten van zijn creaties. Dit concept, geïnspireerd door het besef dat smaak diep verankerd is in vloeistoffen, heeft zijn culinaire aanpak gevormd. Vandaag de dag blijft hij deze benadering evolueren, met een extra focus op natuurlijke verdikkingsmiddelen.

De culinaire reis bij * Messina is een ontdekkingsreis door de rijke smaken van Europa, Latijns-Amerika en de Middellandse Zee, met een opvallende Libanese toets. Het restaurant heeft niet alleen gastronomisch succes bereikt, maar heeft ook een prestigieuze Michelin-ster verdiend.

Het is niet alleen de verfijnde keuken die indruk maakt, maar ook de toewijding aan voortdurende vernieuwing. Giovanini en zijn team demonstreren een voortdurend evoluerend begrip van smaak en textuur, met een passie voor natuurlijke verdikkingsmiddelen die de culinaire ervaring bij * Messina echt uniek maken. Kortom, een bezoek aan dit Michelin-sterrenrestaurant belooft een onvergetelijke reis door grenzeloze smaak en innovatie.

Meer Spanje nieuws, klik hier