Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Día de las Migas (Migas festival) in Torrox: een uniek culinair feest

Save the date: Torrox, zondag 17 december 2023

In het pittoreske stadje Torrox, verscholen aan de voet van de Tejeda- en Almijara-bergketens in de zuidelijke Axarquía-regio van Spanje, brengt december een culinair feest met zich mee zoals geen ander: het Día de las Migas, of Migas Festival. Dit opmerkelijke festival heeft zijn plaats verdiend op de culturele kalender en is uitgeroepen tot Toeristisch Belangrijk door de Provinciale Raad van Málaga.

De Oorsprong van Migas

In de agrarische geschiedenis van Torrox ontvingen landarbeiders die in wijngaarden en olijfgaarden werkten een uniek signaal voor een welverdiende pauze - het geluid van een hoornschelp die werd geblazen. Dit was het teken om samen te komen, want er werd een stevig en eenvoudig gerecht bereid: de migas. Feitelijk "broodkruimels" in het Spaans, waren migas een betaalbare en voedzame maaltijd die de energie verschafte die nodig was voor een dag hard werken. De belangrijkste ingrediënten zijn olie, knoflook, water, semolinemeel en zout.

Het Culinaire Genot van Migas

Met de tijd is migas geëvolueerd van een eenvoudige maaltijd voor landarbeiders tot het meest geliefde lokale gerecht in Torrox. De charme ligt in zijn eenvoud en voortreffelijke smaak. Migas worden vaak geserveerd met de even beroemde arriera salade - een heerlijke combinatie van kabeljauw, olijven, lente-uitjes, sinaasappels en olie.

Het Migas Festival

Het hoogtepunt van de feestkalender van Torrox vindt plaats in december - het Migas Festival. Dit evenement, reikhalzend uitgekeken door zowel de lokale bevolking als bezoekers, doet de stad opleven. Op de zondag voor Kerstmis stroomt Torrox vol met duizenden toeristen. De lokale autoriteiten spelen een cruciale rol in deze viering door de traditionele maaltijd uit te delen, die bestaat uit migas en een portie arriera salade, samen met een glas wijn dat zorgvuldig is gekozen via een lokale competitie die begin december wordt gehouden.

Het festival dient als een charmante getuigenis van een unieke traditie en biedt een buitengewone kans voor Torrox, bekend om zijn "het beste weer van Europa," om jaarlijks ongeveer 40.000 bezoekers te verwelkomen. Het is het meest populaire culinaire festival in de regio geworden.

Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram