Feria de Las Lagunas, Mijas

Mijas, een pittoresk stadje in Spanje, maakt zich klaar voor zijn langverwachte zomerfeest, de Feria de Las Lagunas. Het stadhuis heeft aangekondigd dat dit spannenden beginnen met het officiële inschakelen van de verlichting om 22.00 uur op woensdagavond.

De Feria de Las Lagunas, als eerste van drie zomerse feesten in Mijas, belooft een gevarieerd scala aan activiteiten te bieden voor mensen van alle leeftijden. Een van de belangrijkste attracties zijn de avondconcerten in de gemeentelijke 'caseta'. Op vrijdag zal de bekende Spaanse pop/rockband Los Toreros Muertos, die bekendheid verwierf tijdens de Movida Madrileña-tegenbeweging in de jaren 80, optreden. Op zaterdag zal Toteking, een vooraanstaande figuur in de Spaanse rapscene, het publiek vermaken. En op zondag zal El Canijo de Jerez, een flamenco-fusionartiest en voormalig lid van de geprezen flamenco-rockgroep Los Delinqüentes, zijn talenten tonen.

Naast de muzikale optredens zal de beurs een dorsdemonstratie en flamenco-optredens in de Peña Unión del Cante-club bevatten. Woensdag, bekend als 'kinderdag', biedt verlaagde prijzen voor de attracties op de kermis, zodat gezinnen van de festiviteiten kunnen genieten zonder de bank te breken.

Een opmerkelijke verandering dit jaar is de uitbreiding van stille periodes in het attractiegedeelte om kinderen met speciale behoeften tegemoet te komen. Op de openingsdag, tussen 19.00 en 21.00 uur, en gedurende de rest van de beurs, tussen 19.30 en 21.00 uur, zal er geen geluid of muziek zijn, zodat deze kinderen volledig kunnen deelnemen aan de activiteiten en de vreugde van de beurs kunnen ervaren.

Tijdens de dagbeurs, die plaatsvindt in El Cortijo Don Elías, kunnen bezoekers uitkijken naar boeiende kinderactiviteiten en meeslepende live muziek- en dansoptredens. Net als bij de concerten in de gemeentelijke caseta is de toegang tot deze evenementen gratis totdat de maximale capaciteit is bereikt.

Mijas bereidt zich vol enthousiasme voor op de Feria de Las Lagunas, een levendig feest dat bezoekers zal boeien met een rijk scala aan entertainment en culturele ervaringen. De beurs belooft een heerlijk evenement te worden voor zowel inwoners als toeristen, waarbij mooie herinneringen worden gecreëerd voor iedereen die aanwezig is.
Meer Spanje nieuws, klik hier