Fuengirola Maakt Zich Klaar voor het Jaarlijkse La Verbena de Los Pacos Spektakel

Save the date: vrijdag 25 augustus t/m zondag 27

Terwijl de zonovergoten straten van de wijk Los Pacos in Fuengirola vol spanning het weekend afwachten, bereiden zowel bewoners als bezoekers zich voor om zich onder te dompelen in de levendige festiviteiten van het Augustus Verbena evenement. Een langverwachte gebeurtenis, de La Verbena de Los Pacos belooft een heerlijke reeks activiteiten en live optredens die op maat zijn gemaakt voor alle leeftijdsgroepen. Het hart van de viering zal kloppen op Plaza Suomi, waar een elektrische sfeer tot leven komt.

Gezamenlijk georganiseerd door het stadhuis en de buurtvereniging El Arbol, is de Augustus Verbena een bewijs van het gevoel van gemeenschap en samenwerking dat in de wijk heerst. Het festival begint op vrijdag 25 augustus om 19.00 uur met een grootse inauguratieceremonie. De enthousiaste bezoekers worden vervolgens getrakteerd op een boeiend optreden van getalenteerde dansers van de Chassé dansacademie, gevolgd door een betoverend flamenco optreden van niemand minder dan de beroemde zangeres, Virginia Gámaz.

De festiviteiten staan gepland om te intensiveren op zaterdag, beginnend vanaf 14.00 uur. Bezoekers worden uitgenodigd om te genieten van de authentieke smaken van gratis paella, een geliefd Spaans gerecht. Het culturele tapijt zal worden verweven met een optreden van de Los Montes de Málaga verdiales groep, die een betoverende glimp biedt van traditionele lokale muziek. Naarmate de klok dichter bij 21.00 uur komt, verschuift de aandacht naar de El Arbol dansgroep, waarvan wordt verwacht dat hun artistieke bewegingen het publiek zullen betoveren. De avond bereikt een hoogtepunt met een live muzikaal spektakel van Una de Dos, een lokaal muzikaal ensemble dat belooft het publiek in beweging te houden.

Zondag, de laatste dag van de festiviteiten, is zorgvuldig ontworpen om de jongere bezoekers tevreden te stellen. De agenda barst van de muzikale optredens op maat gemaakt voor jonge oren, samen met een assortiment boeiende kinderspelen. Het engagement van de wijk om een weloverwogen ervaring te bieden voor elke leeftijdsgroep, komt tot uiting in deze zorgvuldig geplande agenda.

Isabel Moreno, de verantwoordelijke raadslid voor Fiestas, drukte haar enthousiasme uit en zei: "Elke augustus wordt de wijk Los Pacos versierd met een unieke charme als we samenkomen om dit gekoesterde festival te vieren. De lucht is gevuld met enthousiasme, terwijl het festival de straten schildert met een levendig palet van licht, kleur en zielsroerende muzikale optredens."

Naarmate de anticipatie groeit en de wijk zich klaarmaakt om te transformeren in een levendig knooppunt van viering, staat de wijk Los Pacos helemaal klaar om een Augustus Verbena te presenteren die in de herinnering van deelnemers gegrift zal blijven staan. Met een rijke mix van traditioneel vakmanschap en moderne feestvreugde belooft dit evenement een ware belichaming te zijn van gemeenschapsgeest en culturele rijkdom.
Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto: www.fuengirola.es